eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: CNET/YouTube

Új szintre emelkedik a Google Maps

Egy környék térképpel való felfedezésében és a tájékozódásban vezet be hamarosan teljesen új megoldásokat a Google.

A Google Térkép kezdeti célja az volt, hogy segítse az embereket az úti céljukhoz való navigálásban, de azóta sokkal több lett annál. A mesterséges intelligencia fejlődésének köszönhetően új nézetből tapasztalhatják meg a felhasználók, hogy milyen egy környék, nevezetesség, étterem vagy népszerű helyszín, még élethűbb képet adva arról.

Hamarosan viszont már arra is lehetőség nyílik, hogy lényegében „átrepüljünk” egy város felett, megtekintve az egész környéket. Emellett a térképen időcsúszkával ellenőrizhetjük, hogyan néz ki a terület különböző napszakokban és különböző időjárási körülmények között, valamint megnézhetjük, melyek a legforgalmasabb helyszínek – írja a Portfolio.

Az úgynevezett „immersive view” szinte bármilyen telefonon és eszközön működik majd, Los Angelesben, Londonban, New Yorkban, San Franciscóban és Tokióban az év végén indul, és hamarosan további városokban is elérhető lesz.

Amellett, hogy az alkalmazás megkönnyíti a helyek felfedezését, a vállalat célja, hogy a fenntarthatóságot is javítsa, ezért nemrég bevezették a környezetbarát útvonaltervet az Egyesült Államokban és Kanadában, ami lehetővé teszi, hogy a leginkább üzemanyag-hatékony útvonalat választhassuk.

Az Élő nézet

Szintén újítás az Élő nézet, ami segít eligazodni séta közben, és az AR segítségével hasznos nyilakat és útmutatásokat jelenít meg, ami különösen akkor hasznos, ha bonyolult beltéri területeken, például repülőtereken, bevásárlóközpontokban és vasútállomásokon keresünk egy helyszínt.

Hogy a Google Térkép hasznosságát még több helyen elhozzák, ezt a technológiát ingyenesen elérhetővé teszik a fejlesztők számára az új ARCore térinformatikai API-val. A fejlesztők már most is használják az API-t, hogy még hasznosabb alkalmazásokat készítsenek, és egyszerű módot nyújtanak a digitális és a fizikai világgal való egyidejű interakcióra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×