eur:
371.23
usd:
344.54
bux:
47288.17
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
The Comet Neowise C/2020 F3 at into view in the predawn hour
Nyitókép: Mensent Photography/Getty Images

Globálissá vált a NASA Földet védő rendszere

Ez a világ első olyan programja, amelyben a földközeli objektumok után kutatva 24 óránként képesek átvizsgálni az egész éjszakai égboltot.

Mérföldkőhöz érkezett a NASA által finanszírozott ATLAS (Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System) aszteroidafigyelő rendszer kiépítése, idézte a 24.hu az amerikai űrkutatási hivatal közleményét. A korábbi két hawaii távcső egy chilei és egy dél-afrikai teleszkóppal is kiegészült, az ATLAS így a déli égboltot is monitorozni tudja.

A NASA szerint a bolygóvédelem egyik fontos része, hogy korán észleljék az aszteroidákat.

A NASA a potenciálisan veszélyes égitestek észlelése mellett a védekezésre is próbál hangsúlyt fektetni. A DART kísérleti missziójának keretében például egy aszteroida holdját akarják eltéríteni.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Ami mindenkit érdekel: a TBSZ-re is vonatkozik az új megtakarítási adó?

Ami mindenkit érdekel: a TBSZ-re is vonatkozik az új megtakarítási adó?

Mint az nemrég kiderült, az eddigi 15%-os kamatadón felül 13%-os szociális hozzájárulást is fizetni kell a július 1-je után keletkező kamatbevételekre, illetve az utána vásárolt befektetési alapok, kötvények (kivéve állampapírok) hozamára, amit a kamatadóhoz hasonlóan a szolgáltató von le a befektetés bruttó hozamából. Vajon a TBSZ-en lévő befektetések és a nyugdíjcélú megtakarítások is adózni fognak? Utánakérdeztünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×