eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: davidbohmann.com

Ma a holnapért: okosváros-csúcsnak ad otthon az osztrák főváros

Még a koronavírus-járványt is a saját hasznára igyekszik fordítani Bécs városa. Ez lesz ugyanis az egyik témája május 4–5-én az okosváros-csúcstalálkozónak. A Smart City Summit résztvevői arra keresik majd a választ, mit kell tenni ma ahhoz, hogy unokáink számára is élhetők maradjanak a városok.

Negyven ország több mint 450 gazdasági, tudományos és közigazgatási szakemberének, valamint vállalkozásának részvételével rendeznek okosváros-csúcstalálkozót május 4–5-én Bécsben.

A digitális, angol nyelvű Smart City Summit első napja egy online konferencia, ahol olyan kérdéseket vitatnak meg, mint a városok szerepe a körforgásos gazdaság bevezetésében, az épített környezet szén-dioxid kibocsátásának csökkentése, az urbanizációs problémák megoldása kerületi szinten, a digitalizáció, a hidrogén városi gázként való felhasználása, vagy a koronavírus-járvány tanulságai.

A rendezvény második napján konkrét problémákra keresnek megoldást a résztvevők. Lesz workshop például arról, miként valósítható meg a körforgásos gazdaság a bécsi reptéren, vagy hogy miként lehet elérni a klímasemlegességet az egyes városrészek szintjén – adta hírül Bécs Város Külképviseleti Irodája.

A Smart City Summit az osztrák főváros április 27. és május 12. között megrendezett nagyszabású startup fesztiválja, a ViennaUp’21 egyik kiemelt rendezvénye, amelyen olyan előadók képviseltetik magukat, mint a Magyarországon is jelenlévő, coworkinggel foglalkozó Loffice, az Austrian Startups vagy az Infineon Technologies. A több mint száz program változatos tematika köré épül; szó lesz a fenntarthatóságról, a kooperáció erejéről és a technológiai és társadalmi fejlődés hatásairól is. A kéthetes programsorozat alatt hét nagyobb esemény zajlik majd, ilyen az Open Vienna, a FinTechWeek, a Smart City Summit, a B2B Software Days, a Manufacturing Days és LISAVienna B2B Health Partnering.

A koronavírus-járvány miatt a ViennaUp’21 minden eseményét online, angol nyelven tartják meg

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×