INFORÁDIÓ 
2019. december 14. szombat
Szilárda

sci-fi

katonai bemutató

párizs

Franky Zapata francia jet-ski bajnok sugárhajtású légdeszkájával (flyboard), gépfegyverrel a kezében repül a párizsi Champs-Élysées sugárút felett a Bastille napján rendezett katonai paradén 2019. július 14-én. Franciaország nemzeti ünnepén kulturális eseményekkel, katonai díszszemlével és látványos tűzijátékokkal ünneplik a párizsi várbörtön bevételének 230. évfordulóját.

Mintha egy James Bond-film főszereplője lenne a Párizs fölött röpködő fegyveres

Infostart

A francia nemzeti ünnep alakalmából rendezett vasárnapi párizsi katonai parádén készült felvételen Franky Zapata jetski-bajnok látható, amint egy légdeszkán repked.

A Hvg.hu szúrta ki a felvételt, amelyen jól látható, hogy a légdeszkás nem csak gyors, de stabil is, utasa egy pillanatra sem inog meg rajta. A mostani még csak teszt volt, de jól látható, mennyire jól működik a Flyboard Air nevű eszköz, amely a fejlesztők szerint akár 3 km magasra is képes felemelkedni, sebessége pedig megközelíti a 150 km/h-t.

A teljesítményét négy, rádiótávirányítású, egyenként 250 lóerős hajtőműnek köszönheti. A Flyboardot a pilóta az egyensúlyával kormányozva tudja irányítani.

Egyébként nem a légdeszka az egyetlen olyan eszköz, amellyel felszerelhetik a katonákat. A Microsoft a tulajdonában álló HoloLens 2 szemüvegeket alakította át az amerikai hadsereg részére.

Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018