eur:
394.46
usd:
370.31
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Franky Zapata francia jet-ski bajnok sugárhajtású légdeszkájával (flyboard), gépfegyverrel a kezében repül a párizsi Champs-Élysées sugárút felett a Bastille napján rendezett katonai paradén 2019. július 14-én. Franciaország nemzeti ünnepén kulturális eseményekkel, katonai díszszemlével és látványos tűzijátékokkal ünneplik a párizsi várbörtön bevételének 230. évfordulóját.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Mintha egy James Bond-film főszereplője lenne a Párizs fölött röpködő fegyveres

A francia nemzeti ünnep alakalmából rendezett vasárnapi párizsi katonai parádén készült felvételen Franky Zapata jetski-bajnok látható, amint egy légdeszkán repked.

A Hvg.hu szúrta ki a felvételt, amelyen jól látható, hogy a légdeszkás nem csak gyors, de stabil is, utasa egy pillanatra sem inog meg rajta. A mostani még csak teszt volt, de jól látható, mennyire jól működik a Flyboard Air nevű eszköz, amely a fejlesztők szerint akár 3 km magasra is képes felemelkedni, sebessége pedig megközelíti a 150 km/h-t.

A teljesítményét négy, rádiótávirányítású, egyenként 250 lóerős hajtőműnek köszönheti. A Flyboardot a pilóta az egyensúlyával kormányozva tudja irányítani.

Egyébként nem a légdeszka az egyetlen olyan eszköz, amellyel felszerelhetik a katonákat. A Microsoft a tulajdonában álló HoloLens 2 szemüvegeket alakította át az amerikai hadsereg részére.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×