eur:
389.37
usd:
364.01
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Jövőre jöhet a Google automata autója

Jövőre forgalomba akarja helyezni önműködő autóját a Google - jelentették be az internetes konszern munkatársai céges blogjuk egy bejegyzésében.

"Azzal töltjük az ünnepeket, hogy a tesztszakaszon fel és alá autózunk, és azt reméljük, az új évben Észak-Kalifornia útjain folytathatjuk a vezetést" - olvasható a blogban.

Különböző kocsikkal próbálkoztak, a tudást és a tapasztalatokat most összegezték. Az eredmény a bejegyzés szerzői szerint "egy minden funkcióra képes autó, a tökéletesen önjáró kocsink első teljes prototípusa".

Képet is posztoltak a blog írói: egy fehér, gömbölyded formájú kiskocsiét, mely úgy néz ki, mintha egy Smartot kereszteztek volna egy játékautóval.

Hasonló fotókat már májusban is közzétett a cég, amikor automata kocsija gyártásának indulását bejelentette. Az új verziónak javították többek közt a futóművét és a számítógépes rendszerét.

A májusi adatok alapján a kétüléses jármű óránként legfeljebb 40 kilométeres sebességgel halad, és se kormánykereke, se pedáljai nincsenek, "mivel nincs rájuk szükség". A hétfői bejegyzés új technikai információt nem tartalmazott.

Saját prototípusának kifejlesztése előtt a Google a japán Toyota és Honda autóit építette át.

Chris Urmson, a projekt vezetője a Wall Street Journalnak adott interjújában elmondta: a Google nem szeretne feltétlenül gyártóvá válni, ezért az autóiparban keres partnereket.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×