INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Az egészségkárosító 3D

Infostart / InfoRádió
Arra figyelmeztet egy elektronikai óriásvállalat, hogy a pár napon belül piacra kerülő 3D-s televíziók károsíthatják az egészségünket. Különösen a várandós nők, az idősek, a gyermekek, a betegek veszélyeztetettek és azok, akik alkoholt fogyasztottak.

Ha túl sok időt töltünk egy 3D-s televíziókészülék előtt, akkor az látászavart, szemizom rángást, zavartságot, hányingert, émelygést, szédülést, szemszárasságot, sőt stroke-ot és epilepsziás rohamot is kiválthat. A gyerekeknél nagyobb eséllyel léphetnek fel ezek a mellékhatások, így csak szülői felügyelettel engedjük őket az ilyen típusú készülékek elé.

Magának a 3D-s szemüvegnek a viselése is fejfájást, fáradtságot okozhat. Ilyen esetben vegyük le a szemüveget és pihentessük a szemünket.

Hasznos tanácsok:

- Állapotos, idős, beteg vagy alkoholos állapotban lévő embereknek egyáltalán nem javasolják ezt a fajta szórakozást.
- Ha a 3D-s tévékészülék használatakor jelentkezik a felsorolt tünetek egyike vagy akár több is közülük, azonnal hagyjuk abba a tévézést, és legalább 30 percig, valamint a tünetek megszűnéséig ne is kapcsoljuk vissza a készüléket.
- Ne használjuk a televízióhoz tartozó 3D-s szemüveget más célra.
- Az ideális nézési távolság ilyen televíziók esetében legalább a képernyő magasságának a háromszorosa.
- Ne hagyjuk egyedül gyermekeinket a készülék előtt!

Az elektronikai óriás hivatalos honlapján egy hosszú cikkben taglalja a 3D-s televíziók lehetséges mellékhatásait és a 3D-s televíziók helyes használatát.

A címlapról ajánljuk