eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A gonosz pletyka a terjesztőjét is tönkreteszi

A pletykálás jót tesz az egészségnek: javítja a kedélyt, levezeti a frusztrációt, növeli az önbecsülést és erősíti a társadalmi kapcsolatokat. Ha azonban rosszindulatúvá válik, a hatás ellenkező előjelű lehet.

Az olasz OK Salute című szakmagazin legutóbbi számában több oldalt szentel ennek az ősi hagyománynak, hangsúlyozva, hogy a jólértesültség fontos tényező volt a primitív ember fejlődésében. A szakértők szerint egy információ megszerzése vagy továbbadása stimulálja az agyban az antidepresszáns hatású szerotonin termelését.

A szakemberek ugyanakkor figyelmeztetnek: pletykálás csak addig jár jótékony hatással, amíg nem válik betegessé, rosszindulatúvá, míg mások kikémlelése nem válik életcéllá.

Közszereplők, közéleti személyiségek különösen gyakran válnak gonosz szóbeszédek alanyává. Egy korábbi olasz közjogi méltóság a lapnak elmesélte: elterjedt róla a hír, hogy a felesége elzavarta otthonról. Abból következtettek erre, hogy a házuk elől eltűntek a testőrök, holott a valódi ok sokkal prózaibb volt: egy rendelettel megszüntették ezt a kiváltságot a volt parlamenti elnökök esetében.

Egy művészről azt terjesztették, hogy kokainfüggő. Õ azóta félévente megcsináltatja a hajszáltesztet, és az eredményt gondosan őrzi a széfjében, hogy szükség esetén bizonyíthassa: a hír nem igaz.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×