eur:
389.96
usd:
362.97
bux:
68070.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nem falánkok - csak az evésre vannak programozva

Az elhízott emberek azért esznek többet, mert testük genetikailag arra van programozva, hogy több kalóriát vegyenek magukhoz, és nem azért, mert falánkok - állítják kutatók.

Skót tudósok kiderítették, hogy azok az emberek, akik az elhízás kockázatát növelő génvariánssal rendelkeznek, többet esznek azoknál, akiknél nincs meg ez a gén.

Skócia északkeleti részén 150, 21 és 60 év közötti ember étkezési szokásait figyelték meg 7 napon keresztül. A kutatók vérmintákat vettek tőlük, figyelték fizikai állapotukat, és kiszámolták azt, hogy nyugalmi állapotban mennyi kalóriát éget el a szervezetük.

Az eredmények bebizonyították, hogy azok, akiknél megvolt az a bizonyos génvariás, 120 és 290 közötti kalóriamennyiséggel ettek többet azoknál, akik nem rendelkeztek a génnel.

Brit tudósok tavaly laboratóriumi egereken végzett vizsgálatok során fedezték fel az a gént, ami kapcsolatba hozható az elhízással. Kutatók úgy vélik: az FTO nevű génnek köszönhetően nő az elhízás veszélye, mert az emberek többet esznek, és nehezen tudják kontrollálni a táplálékbevitelt.

A túlsúlyosok többségénél tehát a gén, nem pedig a falánkság ösztönzi az evést.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×