eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Berlin, 2018. augusztus 7.Halász Bence a férfi kalapácsvetés döntőjében a berlini atlétikai Európa-bajnokságon 2018. augusztus 7-én. Halász a döntőbe jutott. (MTI/AP/Matthias Schrader)
Nyitókép: MTI/AP/Matthias Schrader

Halász Bence messze elmaradt idei legjobbjától

Tokióban a kalapácsvetés selejtezőiben Halász Bence messze elmaradt az olimpiai döntőbe jutáshoz automatikusan elegendő 77,50-es eredménytől – s egyben idei legjobbjától is. Nem jutott döntőbe.

A legjobb magyar kalapácsvető 75,39-cel kezdett,a második kísérlete érvénytelen lett, harmadikra 75,06-ot dobott.

„Azt éreztem, hogy küzdök, küzdök, de mintha nem tudtam volna beletenni az akaratomat. Azt éreztem pedig, hogy nagyon jó formában vagyok, nagyon lazán mozogtam. Bocsánatot kérek mindenkitől, aki nekem szurkolt” – mondta csalódottan Halász Bence, aki a kilencedik eredményt érte el az A csoportban.

A vb-bronzérmes Halász 78,82-t dobott nem egészen egy hónappal ezelőtt Székesfehérváron, a Gyulai Memorialon.

Mindössze ketten, a francia Quentin Bigot és az ukrán Mihajlo Kohan dobták csak meg a 77,50-es szintet, a többieknek, köztük a szám uralkodójának, a négyszeres világbajnok Pawel Fajdeknek várniuk kellett arra, hogyan teljesítenek a B csoport versenyzői. Fajdek, például, 76,46-tal az ötödik helyen zárt az első csoportban.

Ott aztán kiderült, hogy Halász nem került a döntőbe.

„Az első az szerintem egy jó dobás volt. Végig azt éreztem, hogy jól mozgok, hajtottam, jó állapotban éreztem magam, nem tudom, miért nem tudtam meglépni azt a lépcsőfokot, ami a nagyobb dobáshoz kellett volna. Máskor az ilyen dobások messzebb szállnak" - nyilatkozott az MTI-nek Halász Bence.

A januári műtét utáni időszakról elmondta, áprilisban tudta elkezdeni a "nettó felkészülést", addig tartott a rehabilitáció.

"Azt beszéltük, hogy jó lett volna, ha van még egy hét az olimpiáig. De az erőnlétemet visszanyertem, jó formába kerültem, a Gyulai Memorialon 78 métert dobtam" - fogalmazott a Dobó SE atlétája.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×