eur:
394.1
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
„Az óvatos Eb-döntő is lehet élvezetes”

„Az óvatos Eb-döntő is lehet élvezetes”

A női magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a házigazda francia és a portugál együttes összecsapása színvonalas, de a nagy tét miatt óvatos mérkőzést hozhat a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében. Markó Edina kiemelte, mindkét válogatottnak a csapategység az erőssége.

„Mindenki jó mérkőzést szeretne sok góllal, látványos megmozdulásokkal. De nem gondolnám, hogy egy Európa-bajnoki döntő ennek megfelelő lehet” – mondta Markó Edina.

„Azt gondolom, hogy mindkét csapatnak óriási siker és élmény az eleve, hogy ott van. Nem beszélve a franciák hazai pálya adta előnyéről, és arról, hogy ez eleve mekkora nyomást tesz rájuk és mekkora elvárásokat támaszt feléjük. Hiába mondják azt, hogy óriási támogatás lesz, és ezt ki akarják élvezni, nem gondolnám, hogy innentől kezdve a franciák ne akarnák megnyerni ezt a döntőt” - véli a női magyar válogatott szövetségi kapitánya.

„A portugáloknak pedig veszítettek már el Eb-döntőt, és a játékosaik nem nyertek még Európa-bajnoki címet. Tehát az, hogy végre eljutottak idáig, és ott a lehetőség, ez saját maguk felé is óriási lehetőség és elvárás” - folytatta.

Markó Edina szerint mindkét csapat nagyon okosan fog játszani, mindkét csapat a másik hibáira fog várni, és keveset fognak kockáztatni.

„Nem gondolnám, hogy bármelyik csapat 2-3 góllal megnyerhetné ezt a mérkőzést” - fogalmazott.

Felidézte, hogy mindkét csapat a torna végére került formába.

„Így is szoktak készülni az ilyen jellegű tornákon azok a csapatok, amelyek elvárják maguktól, hogy sokáig meneteljenek. Úgy időzítették a formájukat, hogy a végére álljon össze a csapat. Ez mind a két társaságnál egyértelműen sikerült” - mondta Markó Edina.

„Hiszen a franciák is nehezebben lendültek játékba, keresték még egy kicsit a csapatukat, nem állt össze úgy a csapatjáték, ahogy a végére. A portugáloknál is ez volt igaz: inkább az egyéni villanások döntöttek, és a csapatjátékuk most kezd összeállni” - részletezte a szakember.

„De ettől függetlenül lehet ez egy nagyon jó mérkőzés akkor is, ha óvatos játék lesz, akkor is, ha kevés gól lesz. Két jó formába kerülő csapat lesz ott. Megjósolhatatlan, hogy mi lesz a vége. Óvatos játék, bátor támadó játék, nagyon jó mérkőzést várok, szakmai szemmel pedig nagyon sok olyan momentumot, ami élvezetes lesz”

- fogalmazott a magyar női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×