eur:
393.76
usd:
368.3
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Kemény Dénes: Müller be volt oltva gól ellen

A Magyar Vízilabdaszövetség elnöke szerint a Thomas Müller német középcsatár mintha be lett volna oltva gól ellen. Kemény Dénes az InfoRádióban azt mondta: szórakoztató, jó meccset vár a vasárnapi döntőtől.

A franciákkal játszanak a portugálok az Eb-döntőben, miután a házigazdák 2:0-ra legyőzték a világbajnok németeket. Mennyire tartja megérdemeltnek a franciák eddig sikereit?

Az eredményjelző tábla soha nem hazudik, tudjuk nagyon régóta, hogy az a csapat, amelyik két gólt rúg és nem kap egyet sem, az nem lehet nem megérdemelt győztes. A németek sokat támadtak az első félidőben, a meccs utolsó tíz percében kifejezetten nagy helyzeteik is voltak, de hát a futballt gólra játsszák, és a franciák nemcsak berúgták azt a két gólt, hanem tettek is azért, hogy ezt a mérkőzést megnyerjék.

Minek tulajdonítja egyébként, hogy az egész Európa-bajnokságon a németek sem szereztek túl sok gólt, hibázhatott a szakmai stáb?

Ezt kívülről nagyon nehéz megítélni, én sem szerettem, amikor olyan véleményeket hallottam a munkámról, amihez tájékozatlanság társult, mert belülről látja az ember, hogy mik a problémák és mik vannak rendben. Aki talán a németeknél a kevesebb gólhoz hozzájárult az Thomas Müller, akitől azt szoktuk meg, hogy világversenyen három-négy, esetleg több gólra is képes, itt pedig mintha be lett volna oltva gól ellen, a helyzeteket se rúgta be, aztán már helyzetei sem voltak. Az egész Európa-bajnokságon azt lehetett érzékelni, hogy tőle hiányzik valami. A német csapat jól játszott, emelt fővel mehet haza, még a tegnapi meccset is beleértve, bár az a néhány gól hiányzott - tegnap mondjuk egy vagy kettő -. Egész más a meccs, ha a félidőben gólt szereznek.

Mire számít a vasárnapi döntőben, a Portugália-Franciaország mérkőzésen?

Abban bízom, hogy ugyanolyan jó meccs lesz, mint a tegnapi volt, és nem úgy mennek neki a csapatok, hogy áhítoznak az aranyra, hanem akarják. Ez nagyon nagy különbség. Ilyenkor azt kell az edzőnek érzékeltetnie a játékosokkal, hogy az ezüst már megvan. Azért ki sem kell menni a pályára, maradhatunk a szállodában. Ha úgy lesz, ahogy remélem, akkor egy szórakoztató, jó meccs lesz. Tegnap is lehetett látni, hogy egy ujjheggyel a labdához érés elvezet egy tizenegyeshez, egy-egy olyan momentum dönthet, amit jósolni nem lehet, Az összes szurkoló nevében mondom: azt szeretném, hogy mind a két csapat akarja az aranyat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×