eur:
395.04
usd:
366.05
bux:
65111.43
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Clattenburg vezeti a döntőt

Az angol Mark Clattenburg lesz a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntőjének játékvezetője, míg Kassai Viktor negyedik bíróként működik majd közre a mérkőzésen.

Az európai szövetség (UEFA) pénteken délelőtt hozta nyilvánosságra, hogy az Eb-n eddig három meccset vezető, 41 éves Clattenburg fújja majd a sípot a Portugália-Franciaország mérkőzésen. A két partjelző Simon Beck és Jake Collin lesz, míg az alapvonalon Anthony Taylor és Andre Marriner segíti a bíró munkáját.

Clattenburg a kontinensviadalon a Belgium-Olaszország és a Csehország-Horvátország mérkőzéseket vezette a csoportkörben, míg a nyolcaddöntők során a lengyel-svájci találkozón bíráskodott.

A mostani játékvezető-küldés megegyezik a Bajnokok Ligája májusi döntőjével, ugyanis a Real Madrid-Atlético Madrid összecsapást is Clattenburg vezette és Kassai volt a negyedik bíró. Mindez azt jelenti, ha az angol bíróval bármi történne a meccs előtt vagy közben, a 40 éves magyar vezetné tovább a mérkőzést.

A Saint-Denis-ben sorra kerülő Eb-döntőre Ring Györgyöt jelölték a partjelzők tartalékjának.

A Portugália-Franciaország találkozót vasárnap 21 órától rendezik.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×