eur:
394.6
usd:
365.12
bux:
65493.78
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A terrorkészültség ellenére jó a hangulat Párizsban

Hatalmas a biztonsági készültség Párizsban és a labdarúgó Európa-bajnokság francia-román nyitómeccsének otthont adó Stade de France környékén.

A francia főváros központjában és a főbb nevezetességeknél fegyveres katonák teljesítettek szolgálatot egész nap. Jelenlétük jól érzékelhető volt, de nem nyomasztó. Az Eiffel-tornyot, melynek négy "lába" között egy hatalmas felfüggesztett labda emlékeztet a kontinensviadalra, például csak átvizsgálás után lehetett megközelíteni.

A stadionhoz vezető főúton már hat órával a meccs kezdése előtt csak lépésben lehetett haladni, a létesítmény közvetlen közelében pedig rendőrök irányították a forgalmat. A bejáratoknál gépfegyveres katonák állnak, a rendőrök pedig bombakereső kutyákkal vonultak fel, míg a légtérben helikopter köröz.

A jelentős készültség ugyanakkor nem szegte a szurkolók kedvét, akik jó hangulatban érkeztek a helyszínre. A szórakozást többek között egy rezesbanda biztosította, zenéjükre gólyalábas emberek táncoltak. A francia és a román drukkerek kifejezetten békések és barátságosak voltak egymással. Olyat is lehetett látni, hogy mindkét fél részéről ketten-ketten lengették a zászlajukat, őket pedig összekapaszkodva körbe ugrálták mintegy harmincan. A vendégek jó kedvük ellenére nem túl bizakodóak a nyitótalálkozót illetően, többségük szerint kikap a nemzeti együttesük a házigazdák csapatától, ugyanakkor hozzátették, hogy négy ponttal és továbbjutással számolnak a későbbiekben.

A városban kora délután még alig volt nyoma, hogy pénteken megkezdődik az Eb. Mindössze néhány, mezt viselő járókelő jelezte, hogy közeledik az esemény rajtja. Ennek persze egyik oka, hogy az Eiffel-toronyhoz közeli Mars-mezőn kialakított hivatalos szurkolói zóna csak délután négy órakor nyitotta ki kapuit.

Az úgynevezett Fan Zone környékén mindössze egyetlen négyfős csoport ragadtatta magát éneklésre, de ők sem franciák vagy románok voltak, hanem Norvégiából érkezett angol drukkerek, akik az MTI érdeklődésére szót ejtettek a magyar-norvég pótselejtezőről is. Úgy vélekedtek, teljesen mindegy, melyik válogatott jutott ki végül a tornára, mert az úgyis kiesik a csoportkörben.

A nyitóünnepség 20.30-kor, maga a mérkőzés pedig 21 órakor kezdődik. A játékvezető a korábban Bajnokok Ligája- és olimpiai döntőt is dirigáló Kassai Viktor lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×