eur:
391.07
usd:
359.34
bux:
72469.85
2024. július 19. péntek Emília
A kanadai Pierce Lepage a férfi tízpróba 1500 méteres síkfutásának számában a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 26-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Újabb nagyágyú kénytelen kihagyni az olimpiát

Sérülés miatt nem indul a jövő pénteken kezdődő párizsi olimpián Pierce LePage, a tízpróba tavalyi, budapesti világbajnoka.

A kanadai atléta szerdán a közösségi oldalán közölte, hogy műtéten esik át áprilisi porckorong sérülése miatt, amely lehetetlenné tette számára az edzéseket és hogy a legmagasabb szinten teljesítsen. Hozzátette: a keze és a válla is fáj egy közelmúltbeli rúdugró tréning óta, így be kellett látnia, hogy esélye sincs a tavalyi, 8909 pontos vb-teljesítménye megközelítésére sem.

Ahogy fogalmazott: szeretne ott lenni a francia fővárosban, de ezt minden testrésze máshogy gondolja, ő pedig nem akar kockáztatni egy súlyosabb sérülést.

A tízpróbázók augusztus 2-án és 3-án versenyeznek majd az olimpián.

Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

Mezőgazdaság
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×