eur:
395.57
usd:
368.22
bux:
69661.21
2024. június 19. szerda Gyárfás
Ádám Martin (b) és Sallai Roland (k) a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 17-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Svájci-magyar, értékelések: "ami eddig jellemzett minket, az most hiányzott"

A magyar gólszerző Varga Barnabás szerint a hajrában hátrányban már muszáj volt kockáztatni, Sallai Roland elárulta, miről konzultált játék közben folyamatosan a szövetségi kapitánnyal. Értékelések a Svájc elleni Eb-vereség után. Szalai Attila elárult egy fontos taktikai utasítást, amit viszont nem sikerült betartani. Szoboszlai Dominik szerint "innen szép nyerni". "Én nem keresek alibiket, én vagyok az edző, én cserélek, én vállalom a felelősséget, nem kritizálok senkit" - szögezte le Marco Rossi.

A labdarúgó-Eb-n első mérkőzésén 3-1-es vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott, az első félidőben rosszul játszva 2 gólos hátrányba került, majd bár szépített, a végén kockáztatott, és újra gólt kapott.

Varga Barnabás gólszerző (M4 Sport): - Az első félidőben nem játszottunk jól, ütemet tévesztettünk és kijátszottak minket. A félidőben összeszedtük magunkat, a második félidőből kell építkezni. Egygólos hátrányban kicsit kockázatot kellett vállalnunk, kinyíltunk, meg kellett próbálni.

Sallai Roland (M4 Sport): - Nem úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna, nem értünk oda fontos helyzetekben, elcsúsztunk, ütemet tévesztettünk, ebből két gólt is kaptunk. Többször konzultáltam közben a szakmai stábbal, a labdaszerzésről beszéltünk, ezért is nézett ki jobban a második félidő. Természetesen mindenki extra motiváltan érkezett az Eb-re, ez a mai nap nem úgy sikerült, ahogy mi szerettünk volna.

Szalai Attila (M4 Sport): - Sem támadásban, sem védekezésben nem tudtuk megvalósítani az első félidőben, amit szerettünk volna, nem voltunk agresszívak, élesek. A második félidőben megszereztük a szépítést, voltak lehetőségeink, benne volt a döntetlenre mentés a meccsben. Tudjuk, mik azok a hiányosságok, amiken javítani kell, van két mérkőzésünk, hogy javítsunk is. De van egy ellefél is a pályán, Svájc jól jött be mögénk, nem voltunk annyira egységesek, kompaktak, ami eddig jellemzett minket, az most hiányzott. A mester azt szerette volna, hogy minél szűkebb területen játsszunk, a védő és a támadó vonalunk minél közelebb legyen. Javulnunk kell.

Kleinheisler László cserejátékos (M4 Sport): - Amikor pályára léptem, jól éreztem magam. Ebben a meccsben sokkal több volt, de van még kettő, jó eredményeket szeretnénk elérni, ezért megyünk tovább. Mindig is olyan játékos voltam, aki mindent kiad magából, most ez lett az eredmény, ki kell javítanunk a hibákat.

Szoboszlai Dominik csapatkapitány (M4 Sport): - Teljesen más csapat volt az első félidőben, mint a másodikban. Nem szabad búslakodni, amennyire csak tudunk... van még két meccs. A tanulság, hogy nem lehet úgy pályára lépni, hogy ölünkbe hullik a három pont, sem a német, sem a skót válogatott nem fog úgy kiállni, hogy jussatok inkább ti tovább. A második félidő jó volt, ezt kellett volna csinálni az első félidőben is. Innen szép nyerni.

Marco Rossi magyar szövetségi kapitány (M4 Sport): - Jobban játszottak nálunk az első félidőben, lefociztak minket. Próbáltam segíteni a pálya széléről, de nem tudtam megértetni, amit szeretnék. A második félidőben nem szenvedtünk annyira, jól sikerült állni a sarat, mélyen védekezett Svájc, helyzeteink is voltak. De nehéz kommentálni, amilyen gólokat kaptunk. Nem igazán láttam jó magyar egyéni teljesítményeket, a legtöbben a maguk szintje alatt teljesítettek, ezen a szinten pedig megfizetjük ennek az árát. Ügyesebbnek kell lenni Németország és Skócia ellen majd. Számítottunk arra, hogy Svájc rotálja a felállást, Granit Xhakának pedig túl sok időt engedélyeztünk, hogy megjátssza a labdákat. A második félidőben több párharcot sikerült megnyernünk, nálunk volt a labda és tartottuk a vonalainkat. A ki nem kényszerített hibák a végén kontrákra adott lehetőséget az ellenfélnek, ezek számát is csökkenteni kell. Én nem keresek alibiket, én vagyok az edző, én cserélek, én vállalom a felelősséget, nem kritizálok senkit.

Granit Xhaka svájci csapatkapitány: - A második félidőben megnehezítettük a saját helyzetünket, de végül egy jó ellenfél ellen arattunk győzelmet. A munkát még nem fejeztük be, megyünk tovább.

Címlapról ajánljuk

Itt az EB javaslata az unió 2025-ös költségvetésére

Az Európai Bizottság bemutatta a 2025-re érvényes uniós költségvetésre vonatkozó, 199,7 milliárd euró főösszegű javaslatát, és azt írták: az Európai Unió jövő évi büdzséjének az EU prioritásaira szánt finanszírozást kell erősítenie.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.20. csütörtök, 18:00
Demkó Attila
a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×