eur:
394.61
usd:
365.93
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
COLOGNE, GERMANY - JUNE 9: The FC Barcelona players celebrate after winning the EHF Final4 Men Champions League final match between Aalborg Handbold and FC Barcelona at Lanxess Arena on June 9, 2024 in Cologne, Germany. (Photo by Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Getty Images)
Nyitókép: DeFodi Images

Tizenkettedszer BL-győztes a Barcelona kézilabdacsapata

A Barcelona 12. alkalommal nyerte meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját, mivel 31-30-ra legyőzte a dán Aalborgot a kölni négyes döntő vasárnapi fináléjában.

Melvyn Richardson nyolc, Dika Mem hét, Timothey N'guessan hat góllal, Emil Nielsen nyolc, Gonzalo Pérez de Vargas három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon az olimpia után visszavonuló Mikkel Hansen nyolc, Thomas Arnoldsen és Mads Höxer Hangaard hat-hat alkalommal talált be, Niklas Landinnak 12 védése volt.

A két csapat három évvel ezelőtt is egymás ellen játszott a BL-döntőben, akkor a spanyolok 36–23-ra nyertek.

A tavalyi győztes, német bajnoki címvédő Magdeburg idén nem jutott döntőbe, ráadásul a bronzmérkőzésen - amit az olimpiára készülő Kiss Olivér, Bíró Ádám páros vezetett - négy góllal kikapott Imre Bence leendő csapatától, a THW Kieltől.

A most lezárult BL-idényben a magyar csapatok közül a Veszprém a rájátszás első fordulójában a Szegedet búcsúztatta, majd a negyeddöntőben alulmaradt az Aalborggal szemben.

Az európai szövetség meghosszabbította a kölni helyszín szerződését, így 2029-ig biztosan a - tornának 2010 óta otthont adó - Lanxess Arenában rendezik a négyes döntőt.

Eredmények:
döntő:

Barcelona (spanyol)-Aalborg HB (dán) 31-30 (15-15)

a 3. helyért:

THW Kiel (német)-SC Magdeburg (német) 32-28 (23-14)

Címlapról ajánljuk
Kemény Dénes Marco Rossiról: érthető, miért került mélyre, most újra kell gombolni a kabátot

Kemény Dénes Marco Rossiról: érthető, miért került mélyre, most újra kell gombolni a kabátot

Az utóbbi évek nagy sikereinek hatására megnőttek a szurkolói elvárások a magyar labdarúgó-válogatottal szemben, Svájc ellen azonban szembejött a fájdalmas valóság – mondta az InfoRádióban a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Kemény Dénes szerint a helyén kell kezelni a magyar csapat Eb-szereplését, Marco Rossit pedig képesnek tartja arra, hogy újra nagy eredményeket érjen el.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan a tűzszüneti felvetésnek

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. AOroszország és Kína közös hadgyakorlatot tartott a határon átnyúló terrorizmus visszaszorításáért hétfőn. A két hatalom először tartott ilyen akciót Moszkva 2022-es ukrajnai inváziója óta – írja a South China Morning Post. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×