eur:
395.14
usd:
368.49
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Az Henri Delaunay-kupa, a labdarúgó Európa-bajnokság trófeája a berlini Brandenburgi kapu előtt 2024. április 25-én. A kupa végigjárta a 2024-es németországi torna helyszíneit. A tornát 2024. június 14. és július 14. között rendezik Németországban.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Gulácsi Péternek van egy tippje, hogy ki nyeri az Eb-t

Egy friss interjúban a csoportellenfél és házigazda német válogatottat dicséri Gulácsi Péter a június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság előtt.

„A német tengely Manuel Neuerrel, Antonio Rüdigerrel, Toni Kroosszal, Florian Wirtz-cel, Jamal Musialával és Kai Havertz-cel valószínűleg a legjobb Európában. Egyénileg nagyon jó minőségű játékosok” – mondta a Kickernek az RB Leipzig magyar válogatott kapusa, aki hétfőn 2026 nyaráig meghosszabbította szerződését klubjával.

„A márciusi, franciák és hollandok elleni győzelmek során érződött, hogy a Nationalelf újra örömét leli a játékban, az elmúlt években ez talán hiányzott. Julian Nagelsmann frissességet és energiát adott a csapatnak. Emiatt szerintem Németország nemcsak a csoportelsőség esélyese, hanem házigazdaként a végső győzelem kapcsán is az egyik favorit” – fogalmazott a 34 éves magyar játékos.

A magyarok az A csoportban június 15-én Svájccal, majd 19-én a németekkel, végül június 23-án a skótokkal játszanak.

A németek szövetségi kapitánya, Nagelsmann 2019 és 2021 között az RB Leipzig vezetőedzője volt, így Gulácsi jól ismeri. „Profi és taktikus, az egyik legjobb edző, akivel valaha dolgoztam. Világos elképzelései vannak és azt is tudja, hogy ezt hogyan adja át a csapatának. Annak idején rengeteget fejlődtünk a labdás játékban” – mondta a szakemberről Gulácsi Péter.

A magyar kapus rendkívül jó véleménnyel van német kollégájáról, Manuel Neuerről is, aki lábtörése után visszaverekedte magát a keretbe. „Most megint ugyanazt látjuk tőle, amit korábban évekig. A keresztszalag-szakadásom ideje alatt rendszeresen kapcsolatban voltunk, és csak azt kívánom neki, hogy maradjon egészséges. Ez a legfontosabb, természetesen nekem is. Amikor Manuel egészséges és fitt, mindannyian tudjuk, milyen teljesítményre képes” – fogalmazott, hozzátéve, hogy számára Neuer az elmúlt évek legjobb kapusa.

„Ha megnézzük az elmúlt 20-25 évet, ő a legjobb. Hogy ez még mindig így van-e, azt nem tudom. Vannak más nagyon jó hálóőrök is” – mondta Gulácsi.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Megint megy a vita Észak-Macedónia nevével

Megint megy a vita Észak-Macedónia nevével

Görögország ismételten a névvitát lezáró megállapodás megsértésével vádolta hétfőn Észak-Macedóniát, figyelmeztetve a szomszédos ország vasárnap hivatalba lépett jobbközép kormányát, hogy mindez hátrányos következményekkel járhat európai uniós csatlakozási törekvései szempontjából. Az athéni vezetés arra reagált, hogy Hrisztijan Mickoszki észak-macedón miniszterelnök egy nappal korábban többször is az ország régi nevét - Macedóniát - használta, mondván, a megállapodásban rögzített új nevének, vagyis Észak-Macedóniának használata "szégyenteljes" - írja az MTI.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×