eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Nádas Bence és Kopasz Bálint a férfi kajak párosok 1000 méteres versenyének előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán  2021. augusztus 4-én. A Nádas Bence, Kopasz Bálint duó megnyerte az előfutamát.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Négy olimpiai éremmel már elégedettek lennének a kajak-kenusok Párizsban

Négy érem a célja a magyar kajak-kenu-válogatottnak a párizsi olimpián – mondta az InfoRádióban Boros Gergely, a magyar szövetség szakmai igazgatója, aki beszámolt az elmúlt hónapok felkészüléséről is.

Nagyon bizakodó idén a sikeres téli felkészülés után Boros Gergely, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója, mert nagyobb sérülés, betegség elkerülte a csapatot, ami rendkívül fontos szerinte az olimpiai felkészülésben. Már elkezdődtek a meleg égövi edzőtáborok, illetve a vízi felkészülés is, ezért egyelőre pozitív a szakmai igazgató mérlege.

Van olyan csapatrész, amely külföldön van most, van olyan is, amely már haza is tért a január végén megkezdett külhoni felkészülésből, "ők voltak úgymond az első fecskék a válogatott kereten belül, akik elmentek, ők már azóta Sevillában tartózkodnak Dél-Afrika után".

"Itthon is elég jó munkát lehet végezni ebben a kellemes tavaszi időben, a következő lépcsőfok az lesz, hogy mindenki befejezi április elejére a meleg vízi edzőtáborát, Kopasz Bálint és Kozák Danuta is" – tette hozzá.

A válogatóversenyek május legelején kezdődnek, akkor lehet kijutni az olimpiai kvalifikációs Eb-re, bizonyos számokban az olimpiára is. Május derekán újabb kvalifikációs állomás jön, illetve világkupaverseny. Június 5-7-én lesz a második hazai válogató, ezt pedig már az Eb követi a hónap közepén Boros Gergely tájékoztatása szerint – nem máshol, mint Szegeden, ahol az európai ellenfelekkel "meg lehet nézni egymást" az olimpia előtt.

A kvóták nagy részét - 18-ból 15-öt - már korábban sikerült begyűjteni Párizsra, "kisebb kérdőjelek" vannak már csak.

"Ha az olimpiát nézzük, akkor az elvárásunk a négy érem, ennek nagyon örülnénk, és ha ebben lenne egy vagy két arany, elégedettek lennénk"

– fordította le a várakozásokat a sportági vezető.

Hogy miért nem több ennél, arra magyarázat lehet, hogy a korábbi olimpiához képest két számmal kevesebb jut a gyorsasági (síkvízi) kajak-kenunak, tíz lehetőség van érmeket gyűjteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a  magyar válogatott a stadionba, vonulnak a szurkolók

Megérkezett a magyar válogatott a stadionba, vonulnak a szurkolók

Bő másfél órával a 15 órakor kezdődő mérkőzés előtt megérkezett a magyar válogatott a kölni stadionba. Vonulnak a szurkolók a központból a stadion felé.

Most Ukrajnának is jól jönne, ha jönne a gáz az orosz-ukrán vezetéken

Az Ukrajna ellen indított orosz háború nyomán az EU egy sor szankciót hozott Moszkvával szemben, de nem tiltotta meg a földgázexportot, amit néhány ország ki is használ. Az év végén azonban lejár az Ukrajnán keresztül haladó tranzitot szabályozó szerződés, de európai illetékesek arról tárgyalnak, hogyan lehetne fenntartani a szállításokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×