eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nádas Bence és Kopasz Bálint a férfi kajak párosok 1000 méteres versenyének előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán  2021. augusztus 4-én. A Nádas Bence, Kopasz Bálint duó megnyerte az előfutamát.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Négy olimpiai éremmel már elégedettek lennének a kajak-kenusok Párizsban

Négy érem a célja a magyar kajak-kenu-válogatottnak a párizsi olimpián – mondta az InfoRádióban Boros Gergely, a magyar szövetség szakmai igazgatója, aki beszámolt az elmúlt hónapok felkészüléséről is.

Nagyon bizakodó idén a sikeres téli felkészülés után Boros Gergely, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakmai igazgatója, mert nagyobb sérülés, betegség elkerülte a csapatot, ami rendkívül fontos szerinte az olimpiai felkészülésben. Már elkezdődtek a meleg égövi edzőtáborok, illetve a vízi felkészülés is, ezért egyelőre pozitív a szakmai igazgató mérlege.

Van olyan csapatrész, amely külföldön van most, van olyan is, amely már haza is tért a január végén megkezdett külhoni felkészülésből, "ők voltak úgymond az első fecskék a válogatott kereten belül, akik elmentek, ők már azóta Sevillában tartózkodnak Dél-Afrika után".

"Itthon is elég jó munkát lehet végezni ebben a kellemes tavaszi időben, a következő lépcsőfok az lesz, hogy mindenki befejezi április elejére a meleg vízi edzőtáborát, Kopasz Bálint és Kozák Danuta is" – tette hozzá.

A válogatóversenyek május legelején kezdődnek, akkor lehet kijutni az olimpiai kvalifikációs Eb-re, bizonyos számokban az olimpiára is. Május derekán újabb kvalifikációs állomás jön, illetve világkupaverseny. Június 5-7-én lesz a második hazai válogató, ezt pedig már az Eb követi a hónap közepén Boros Gergely tájékoztatása szerint – nem máshol, mint Szegeden, ahol az európai ellenfelekkel "meg lehet nézni egymást" az olimpia előtt.

A kvóták nagy részét - 18-ból 15-öt - már korábban sikerült begyűjteni Párizsra, "kisebb kérdőjelek" vannak már csak.

"Ha az olimpiát nézzük, akkor az elvárásunk a négy érem, ennek nagyon örülnénk, és ha ebben lenne egy vagy két arany, elégedettek lennénk"

– fordította le a várakozásokat a sportági vezető.

Hogy miért nem több ennél, arra magyarázat lehet, hogy a korábbi olimpiához képest két számmal kevesebb jut a gyorsasági (síkvízi) kajak-kenunak, tíz lehetőség van érmeket gyűjteni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Súlyos botrány borzolja a kedélyeket Németországban: eljöhet a szélsőjobb végórája?

Egyszerre két kémügy is kirobbant a héten Németországban, a vádlottak mindkét esetben Kínának szolgáltattak ki titkokat. Míg az első kémügynek politikai vonzata nem volt, a második eset érintettje a második legnépszerűbb német párt, az AfD EP-listavezetőjének egyik munkatársa. Az AfD egy másik EP-képviselőjelöltje pedig korábban azzal került be a hírekbe, hogy orosz pénzt fogadott el. A június 9-i európai parlamenti választások előtt különösen kellemetlenek ezek az ügyek a sokak által szélsőjobboldalinak titulált párt számára, melynek támogatottsága mára érzékelhetően visszaesett a tavaly decemberi csúcs óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×