eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozik a sajtónak a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Litvánia - Magyarország mérkőzés után a kaunasi Dariaus ir Giréno Stadionban 2023. október 17-én. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Marco Rossi egyetlen újonccal számol, azt is elárulta, kivel

Száz nap múlva kezdődik Németországban a labdarúgó Európa-bajnokság, a szövetségi kapitány pedig a jövő héten idén először keretet hirdet.

"Dárdai Márton lehet az egyetlen újonc, róla egy ideje tudjuk, a magyar válogatott mellett tette le a voksát, örömmel jön közénk. Kíváncsiak vagyunk rá, szeretnénk látni, mire képes a magyar csapat mezében" – mondta Marco Rossi, aki száz nappal a labdarúgó Európa-bajnokság rajtja előtt adott interjút a Nemzeti Sportnak. A szövetségi kapitány szerint ő lehet az egyetlen újonc a jövő heti kerethirdetéskor, amikor a Törökország és Koszovó elleni márciusi felkészülési mérkőzésre választja ki a játékosait.

Azt is elmondta, hogy Dárdai Pál fiára elsősorban belső védőként számít, de a középpályán is számol vele, de most az az egyedüli gond vele, hogy az elmúlt időszakban sérüléssel bajlódott. Viszont most nem hívja meg Vancsa Zalánt, aki a hétvégén a belga másod­osztályú Lommelben mesterhármast szerzett, de a jövőben az ő meghívására lát esélyt.

Az Eb-felkészülésről is beszélt a válogatott szakvezetője, a csapat az Európa-bajnokság idején egy kis bajor faluban száll meg, mert szerinte a nagy események, tornák idején legalább olyan fontos a pihenés, mint maga a mérkőzés. A torna előtt azonban külön edzőtáborra nem lesz idő, a közvetlen felkészülés május 27-én kezdődik Telkiben.

Marco Rossi gondnak tartja, hogy az egyik alapembere, Szalai Attila továbbra sem játszik a Freiburgban, viszont annak örül, hogy a sérülése után visszatérő Varga Barnabás ontja a gólokat a Ferencvárosban, és abban bízik, hogy a csatár nem sérül meg a közeljövőben.

"Figyeljük a futballistákat, tanulmányozzuk az új lehetőségeket, és természetes az is, hogy az Európa-bajnokság közeledtével emelkedik az adrenalinszint. De ha száz nappal az Eb előtt már azon agyalnék, mi lesz a Svájc elleni nyitó meccsünkön, a találkozó időpontjára teljesen besokallnék" – mondta a kapitány arról, ő hogyan készül az Eb-re.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×