eur:
388.9
usd:
363.08
bux:
68275.9
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Julian Nagelsmann, a Bayern München vezetőedzője sajtóértekezletet tart Münchenben 2023. március 7-én, egy nappal a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Bayern München - Paris Saint-Germain visszavágó mérkőzése előtt.
Nyitókép: MTI/EPA/Szilágyi Anna

Súlyos családi titkokat árult el Julian Nagelsmann

Fiatalon veszítette el édesapját, emiatt neki is gyorsabban kellett felnőnie. A családi tragédia az edzői munkájára is hatással volt.

Kém volt, és önkezével vetett véget az életének – árulta el apjáról Julian Nagelsmann, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakvezető a Der Spiegelnek adott interjúban beszélt a családi titokról.

„Nem mondhatok erről többet, és nem is tudom pontosan, hogy mivel foglalkozott. De az biztos, hogy nem adminisztratív munkakörben dolgozott” – jelentette ki.

Gyerekként úgy tudta, hogy Erwin Nagelsmann katona, tizenöt-tizenhat éves volt, amikor apja elárulta neki az igazságot. A legtöbbet akkor beszélgettek erről, amikor a lakhelyük, Landsberg, és Julian edzéseinek helyszíne, München között ingáztak. „Nem árulhatott el sok mindent a munkájáról, emiatt is érezte úgy, hogy túl sok az neki. Nem osztotta meg velünk az ahhoz fűződő aggodalmait. Ez pedig végül túl soknak bizonyult a számára” – magyarázta a szövetségi kapitány.

Arról is beszélt, milyen nehezen küzdött meg azzal a ténnyel, hogy az apja öngyilkos lett 16 évvel ezelőtt. „Nem hagyott búcsúüzenetet, nem magyarázta meg a tettét. De az, ahogy végzett magával, világossá tette, hogy a döntése teljesen egyértelmű volt. A családnak borzasztó érzés volt, de ez volt az, ami segített nekem megérteni, hogy tényleg meg akart halni, nem csupán segélykiáltásnak vagy jelzésnek szánta. Azt hiszem, az ilyen döntéseket tiszteletben kell tartani.”

Nagelsmann jó humorú embernek írta le az apját, aki gyakran viccelődött és mindig nevetett, aki szeretett a barátaival enni, gitározni és énekelni. A munkája miatt rá nehezedő nyomás azonban megváltoztatta. Az apjával való kapcsolatát kitűnőnek jellemezte, testvéreivel és szüleivel sok időt töltöttek együtt, főleg a szabadban.

Apja halálakor Nagelsmann 20 éves volt, és úgy érzi, gyorsabban kellett felnőnie, hirtelen olyan dolgokkal kellett foglalkoznia, amivel nem sok huszonévesnek kell, többet gondoskodnia a családjáról. Nagyban támaszkodhatott egy barátjára, aki hasonlót élt át pár évvel korábban.

A német edző úgy érzi, a családi tragédiája nagy hatással volt edzői munkájára is. „Könnyebben mondom azt a játékosoknak, hogy egy hiba a pályán még nem minden, nem dől össze a világ. Ez hitelesebbnek hangzik tőlem azok után, amin átmentem.”

A 36 éves Nagelsmann labdarúgóként nem futott be komoly karriert – egy térdsérülés után vonult vissza –, edzőként azonban már ilyen fiatalon olyan csapatokat irányíthatott, mint a Hoffenheim, az RB Leipzig és a Bayern München. Utóbbihoz 2021 áprilisában, Hansi Flick menesztése után szerződött. Szinte pontosan két évet töltött a csapatnál, mielőtt a vezetőség elbocsátotta volna, hogy a helyére Thomas Tuchelt igazolja le. Őt az idény végén új vezetőedző váltja majd a bajoroknál. Nagelsmannra sem vár könnyű feladat: a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készíti fel a német csapatot.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×