eur:
390.98
usd:
366.89
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Facebook/KymiRing/Jari HEIKKILA heijari@mac.com Valkeala FINLAND

Magyarok vezetette befektetői csoport vesz át egy finn versenypályát

A TRP Hungary vezetésével vásárolta meg egy nemzetközi befektetői csoport a finnországi KymiRing autó- és motorsport-központot a hozzá tartozó ingatlannal és ingóságokkal, az új tulajdonosok pedig elkötelezettek amellett, hogy a szakmai tapasztalataikra és különböző szektorokon átívelő üzleti sikereikre támaszkodva nemzetközi hírű létesítményt fejlesszenek.

A TRP Hungary csütörtöki közleménye szerint a kifejezetten motorsportok és autóipari fejlesztések céljára épített pálya építése a 2010-es évek közepén kezdődött azzal a céllal, hogy a gyorsaságimotoros-világbajnokság (MotoGP) finnországi fordulójának adjon otthont. A koronavírus-járvány miatt 2020-ban aztán nem rendeztek futamot a Helsinkitől 110 kilométerre fekvő létesítményben, és különböző okokból 2021-ben és 2022-ben sem volt itt verseny. A létesítmény része egy 4,5 kilométeres versenypálya, korszerű bokszépület, valamint egy 2,3 kilométeres rövidebb nyomvonalú pálya is, miközben további fejlesztések - köztük motokrossz-, ralikrossz- és salakmotor-pálya - is a tervek között szerepelnek.

Amint a közlemény fogalmaz, "különböző nehézségek miatt a beruházás mögött álló vállalat 2023 áprilisában csődvédelem alá került, de a hitelezők nyitottak voltak arra, hogy új befektetők folytassák a projektet, és ennek eredményeként a KymiRing a közeljövőben megkezdi a működését".

A TRP Hungary azt írta, célja, hogy a pénzügyi befektetés után sikeresen üzemeltethesse a régió elsőszámú motorsport-létesítményét, s ennek érdekében átfogó fejlesztési tervet dolgozott ki, ami többlépcsős stratégia megvalósítása révén biztosítja a terület folyamatos fejlesztését a következő évek során. Mindemellett a helyiek szakértelmét és tudását is be szeretnék vonni a fejlesztésekbe, így a helyi közösségekkel való együttműködések is a tervek között szerepelnek. A TRP Hungary jelezte,

"a befektetés kizárólag magánbefektetők közreműködésével valósul meg, állami szerepvállalást nem tartalmaz".

"Páratlan lehetőséghez jutottunk, hogy részt vegyünk és hozzájáruljunk a KymiRing fejlesztéséhez Finnországban, ahol a motorsportoknak hihetetlen kultúrája és hagyományai vannak. A ralitól a pályaversenyzésig, két- és négykeréken egyaránt, Finnország az a hely, ahol a versenyzés rajongói otthon érezhetik magukat" - idézte a közlemény Őry Tamást, a TRP Hungary ügyvezető igazgatóját.

"A víziónk, hogy létrehozzuk Észak-Európa és a Baltikum vezető sport- és szórakoztatóipari központját. A helyi közösségek régóta várják, hogy élvezhessék a KymiRing által nyújtott élményeket, ezért különösen izgatottak vagyunk, hogy a csapatunkkal kihozzuk a pályából a benne rejlő hatalmas lehetőségeket. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy a lehető legmagasabb színvonalon kiszolgáljunk mindenkit, aki a következő években a pályára látogat" - nyilatkozta Őry Kornél, a TRP Hungary és a tulajdonostársak által közösen létrehozott Finland Motorsport Circuit Holding Oy ügyvezető igazgatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×