eur:
389.76
usd:
365.07
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Keszthelyi Rita a női vízilabdatorna negyeddöntőjében játszott Magyarország - Hollandia mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Vb-elődöntős és olimpiai résztvevő a női vízilabda-válogatott

Ötméteresekkel legyőzte a címvédő Hollandiát a magyar válogatott a katari világbajnokság negyeddöntőjében.

A világbajnoki negyeddöntőben Hollandia ellen játszott a női vízilabda-válogatott, a tét nemcsak az elődöntő volt, hanem a biztos olimpiai részvételi jog is. Mihók Attila együttese végig irányította a játékot a világbajnoki címvédő, friss Európa-bajnok ellen, és a félidőben már 4-2-re vezetett.

A folytatásban még kiegyenlítettek a hollandok, de utána ismét kétgólos lett a magyar vezetés, és közben Magyari Alda is remekül védett. Alig három perccel a vége előtt is 8-6-ra vezetett a válogatott, de a hajrát a hollandok bírták jobban, és 7 másodperccel a vége előtt kiegyenlítettek (8-8).

Jöhettek a mindent eldöntő ötméteresek. A biztos kezű magyar lövők közül Szilágyi, Gurisatti és Leimeter is kipontozódott, de a többiek sem hibáztak: Keszthelyi, Garda, Parkes, Máté és Rybanska is betalált, míg az utolsó, ötödik holland kísérletet Magyari hárította. Így a magyar válogatott 13-12-es összesítéssel bejutott a világbajnoki negyeddöntőbe, ahol az olasz–görög párbaj győztese lesz az ellenfele. És két nap múlva úgy szállhat Dohában medencébe, hogy az olimpiai részvételt is kiharcolta.

"Frenetikus boldogságot érzek, messziről indultunk. Ez egy álom, nagyon boldogok vagyunk" – mondta Mihók Attila. A szövetségi kapitány a védekezést emelte ki, a világbajnok ellen csak tökéletes teljesítménnyel volt esélyük, de megoldották a játékosai.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×