eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) alelnöke (b) és José María Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya a január 11-én kezdődő, svéd-lengyel rendezésű olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokság kezdete előtt tartott sajtótájékoztatón Telkiben 2023. január 9-én. A magyarok január 12-én a Koreai Köztársaság csapata ellen kezdik meg szereplésüket Kristianstadban.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nagy László: van még hova fejlődni, ezt láttuk is a kézilabdaeliten, de jó úton járunk

A magyar férfi kézilabda-válogatott a játékosok teljesítményének és a szakmai stáb minőségi munkájának köszönhetően komoly fejlődésen ment át az az elmúlt években, ennek az eredménye az Európa-bajnoki ötödik hely – értékelt a korábbi válogatott Nagy László csapatvezető, a magyar szövetség elnökségi tagja.

Az ötödik hely önmagáért beszél, az minden eddigi idők legjobb férfi szereplése Európa-bajnokságon, úgyhogy én mint csapatvezető teljes mértékben elégedett vagyok – mondta az InfoRádióban Nagy László. Az egykori kiváló átlövő kiemelte, hogy felülteljesített a csapat, szerinte a reális helye a 8. és a 13. hely között lenne a rendkívül kiegyensúlyozott európai mezőnyben. Az igazi előrelépésnek pedig azt tartaná, ha az elkövetkezendő időszakban rendszeresen az első hat között végezne a világversenyeken a válogatott.

A siker egyik kulcsának azt tartja, hogy a Chema Rodríguez vezette szakmai háttér jól működik, és "jó a kémia" a játékosok és az edzők között, mert ez elengedhetetlen a sikeres munkához, azt pedig példaértékűnek nevezte, hogy valamennyi játékos a tudása legjavát adta minden mérkőzésen. "Ez elengedhetetlen a jó teljesítményhez. Bízom benne, hogy a srácok így egy pár nap elteltével ezt feldolgozták magukban, hogy igenis képesek tartósan jó teljesítményre, mert ez lehet a siker kulcsa az elkövetkezendő időszakban is" – mondta Nagy László.

A csapatvezető szerint ha egy szóval kellene jellemezni a válogatott Eb-teljesítményét, az a stabilitás lenne, mert a végeredménytől függetlenül kiegyensúlyozott játékot mutatott az együttes, ebben látta a legnagyobb előrelépést ezen az Európa-bajnokságon. Ugyanakkor hozzátette, hogy ugyanazt vallja, mint játékosként, a cél mindig az, hogy jobbat és jobbat hozzon ki magából az ember.

"Néhány meccsen apróságok döntöttek, és például az emberelőnyös helyzeteinket biztos, hogy jobban ki fogjuk tudni használni a jövőben, mert ebben előre kell lépni, védekezésben is minimalizálni kell a hullámvölgyeket. Van még hova fejlődni, ezt láttuk is a kézilabdaeliten, de jó úton járunk" – összegzett Nagy László, akinek a legjobban az Izland elleni csoportmérkőzés második félidejében tetszett a legjobban a csapat játéka ezen az Eb-n.

Az ellenpont az Ausztria elleni középdöntős vereség volt, de hozzátette, az sem lett volna kötelező győzelem, hiszen az osztrákok kiejtették a spanyolokat, de döntetlent játszottak a horvátokkal és a németekkel is. Szerinte azon a mérkőzésen is apróságokon múlt a siker, az egyik kulcs az volt, hogy az emberelőnyöket nem tudták góllal befejezni, és egygólos vereség lett a vége. "Minimális dolgokon múlik egy egygólos győzelem vagy vereség, és a hibákat a minimálisra kell csökkenteni ahhoz, hogy az egygólos vereségekből egygólos győzelmek legyenek tartósan" – értékelt a kézilabda-szövetség elnökségi tagja.

A válogatottra márciusban olimpiai selejtező vár, ahol sorrendben Tunézia, Norvégia és Portugália lesz az ellenfél. Nagy László szerint nem lehet kötelező elvárás a párizsi részvételt jelentő első két hely megszerzése, de az a céljuk, hogy ott legyenek a 2024-es játékokon. "Tudjuk, hogy könnyű dolgunk nem lesz, de mindenki szeme előtt az olimpia lebeg, és ehhez meggyőződésem, hogy mindenki a sikerért fog dolgozni" – jelentette ki, de hozzátette, külön nem tudnak erre a tornára készülni, ugyanakkor minden játékost most az motiválja, hogy ott lehessen ismét a keretben. Egy hiányzó már biztos lesz, épp Nagy korábbi posztján, jobbátlövőben, mert Máthé Dominik térsérülése az Eb-kiújult, de a csapatvezető szerint Ancsin Gábor, Ilics Zoran vagy akár a fiatal Ónodi-Jánoskúti Máté is megfelelően pótolni tudja őt.

Nagy László arról is beszélt, hogy nem lesz könnyű megkapaszkodni a világ élmezőnyében: "Ahhoz, hogy tartósan ezt a teljesítményt tudja nyújtani a magyar férfi kézilabda-válogatott, az kell, hogy valamennyi kerettag a klubjában meghatározó játékos legyen, és a tudása legjavát kell adnia ahhoz, hogy a jövőben is ilyen sikeres legyen a csapat".

A teljes beszélgetést meghallgathatják kedd este fél 8-kor az InfoRádió Hetes című kézilabdaműsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×