eur:
389.47
usd:
361.64
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Vigvári Vince a férfi vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében  játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 14-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Vigvári Vince: maradt bennem hiányérzet az elmaradt Eb-érem miatt

Vigvári Vince a magyar válogatott egyik legjobbja volt a zágrábi vízilabda Európa-bajnokságon, de maradt benne hiányérzet a negyedik helyezés után, és reméli, hogy tanultak a két utolsó mérkőzés hibáiból.

Kulcsembere volt a zágrábi Európa-bajnokságon szereplő vízilabda-válogatottnak Vigvári Vince. A 20 éves pólós tavaly tagja volt már a világbajnoki címet szerző nemzeti együttesnek, most pedig szintén bekerült a kontinensviadalon játszó, megfiatalított csapatba, amely bejutott az elődöntőbe, majd végül a negyedik helyen végzett.

"Ha valaki előtte azt mondja, hogy negyedikek leszünk az Európa-bajnokságon, akkor azzal nagyon sokan elégedettek lettek volna, de

mint maximalista sportolóban maradt bennem egy kicsi hiányérzet,

hogy nem sikerült érmet szereznünk, mert azzal tényleg felrakhattuk volna az i-re a pontot" – értékelt Vigvári Vince. Reméli, hogy az utolsó két, vesztes meccset a jövőben a maguk javára tudják fordítani, és tanulnak belőlük.

Az Európa-bajnokság legemlékezetesebb pillanatának a Szerbia elleni negyeddöntőt tartja, amelynek a végén ötméterespárbajban sikerült győzniük. Abban a sikerben is jelentős szerepet vállalt a góljaival, és örül annak, hogy a nyári vb-sikerek után – a juniorokkal aranyérmet nyert – sikerült ismét a válogatottba bekerülnie, és az Eb-n jó teljesítményt nyújtania.

Az, hogy a felnőttek között is már meghatározó játékos lett, nem érte meglepetésként, mert már a juniorok között is csapatkapitányként többet vártak tőle, és többet is kellett teljesítenie.

"Tisztában voltam azzal, ha jól teljesítek az ősszel is, és sikerül bekerülnöm az Eb-keretbe, akkor élnem kell a lehetőséggel. Ez nyilván egy kis teher is, de én inkább azt mondom, hogy édes teher, mert az, hogy húszévesen ilyeneket várjanak az embertől a második világversenyén, az első Európa-bajnokságán, nekem személy szerint nagyon jó érzés, és igyekszem meghálálni" – mondta Vigvári Vince.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×