eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
DORTMUND - (l-r) Lucas Hernandez of Paris Saint-Germain, Marius Wolf of Borussia Dortmund, Vitinha of Paris Saint-Germain during the UEFA Champions League Group F match between Borussia Dortmund and Paris Saint-Germain at Signal Iduna Park on December 13 2023 in Dortmund, Germany. ANP | Hollandse Hoogte | Bart Stoutjesdijk (Photo by ANP via Getty Images)
Nyitókép: ANP via Getty Images

A PSG nem tudott nyerni, de a Milan kikaparta a gesztenyéjét

A PSG rengeteg helyzetet kidolgozott, de nem tudott nyerni Dortmundban – mégis továbbjutott, mert a Milan győzött Newcastle-ben. A szerdán pályára lépett csapatok közül az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund, a PSG, a Manchester City, az RB Leipzig, a Barcelona és a Porto jutott tovább a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe.

A mérkőzéseket élőben tudósítottuk, ezt a cikk második felében visszaolvashatják.

A dortmundi mérkőzés rendkívül intenzív játékot hozott, az első félidőben számos gólszerzési lehetőséggel. A remekül kontrázó PSG-nek voltak nagyobb helyzetei, de mindegyiket kihagyták a párizsiak, ugyanakkor a már biztos továbbjutóként pályára lépő hazaiak is megszerezhették volna a vezetést. A gól nélküli döntetlen után a második játékrészben gyors gólváltás következett, majd továbbra is nagy volt az iram és a küzdelem, veszélyben forogtak a kapuk, de az eredmény nem változott, a PSG csak lesgólig jutott.

A csoport másik mérkőzésén a Newcastle bő félóra elteltével megszerezte a vezetést a Milan ellen, ezzel akkor a PSG elé került a Dortmund mögött továbbjutást érő pozícióba, de a Milan a második játékrészben egyenlített, majd fordított, ezzel az angol csapat végül negyedik lett.

Az E csoportban a csoportelsőség volt a tét az Atlético Madrid és a Lazio spanyolországi összecsapásán, melyen a hazai együttes kétgólos győzelemmel az élen végzett.

A H jelű négyesben az éllovas FC Barcelona - amely már biztosan nyolcaddöntős volt - kikapott az eddig pont nélkül álló, sereghajtó belga Royal Antwerp otthonában. A másik nyolcaddöntős szereplést érő helyről az FC Porto és a Sahtar Donyeck portugáliai összecsapása döntött: a hazai együttes nyolcgólos ütközetet nyert meg, ezzel versenyben maradt a BL-ben.

A csoportok első két helyezettje a nyolcaddöntőbe jutott, míg a harmadikak átkerültek az El-be. Az európai kupasorozatok sorsolását a tavaszi folytatásra hétfőn tartják Nyonban.

Az élő tudósítás

CRVENA ZVEZDA–MANCHESTER CITY 1-3: A címvédő tartalékos összeállításban is győzött, Micah Hamilton, Oscar Bobb és a hajrában büntetőt értékesítő Kalvin Philips szerezték a góljait. A Zvezda az utolsó negyedórában szerzett két gólt.

RB LEIPZIG–YOUNG BOYS 2-1: Gulácsi Péter védett a lipcsei csapatban, amely 2-1-re nyert. Benjamin Sesko gólját érvénytelenítette a VAR, de néhány perc múlva már érvnyes gólt szerzett a szlovén játékos. A második félidőben Ebrima Colley ugyan kiegyenlített, de néhány perc múlva Emil Forsberg megszerezte a döntő gólt.

RFC ANTWERP–FC BARCELONA 1-0: Arthur Vermeeren szerezte az este első gólját, már a 2. percben bevette a már továbbjutott katalánok hálóját. A Barca – bár Lewandowski játszik – tartalékos összeállításban kezdett.

ATLÉTICO MADRID–LAZIO 1-0: Antoine Griezmann megszerezte a vezetést Diego Simeone csapatának. A képlet: már mindkét csapat továbbjutott, az Atlétinek döntetlen is elég a csoportelsőséghez.

FC PORTO–SAHTAR DONYECK 1-0: Galeno találatával előnyben a portugálok, akiknek egyébként a döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

FC PORTO–SAHTAR DONYECK 1-1: A korábban a Barcelona ellen is gólt szerző Danyil Szikan révén kiegyenlített az ukrán csapat.

NEWCASTLE UNITED–AC MILAN 1-0: Joelinton gólja továbbjutó helyre emelte a virtuális táblázaton az angolokat, a PSG kiesésre áll.

CELTIC–FEYENOORD 1-0: A skótok igyekeznek szépen búcsúzni, egy tizenegyesből lőtt góllal vezetnek.

RFC ANTWERP–FC BARCELONA 1-1: Ferran Torres kiegyenlített Antwerpenben.

FC PORTO–SAHTAR DONYECK 2-1: Galeno ismét megszerezte a vezetzést a Sárkányoknak.

BORUSSIA DORTMUND–PARIS SAINT-GERMAIN 1-0: Sok-sok kihagyott helyzet után van már gól is. A párizsi védők hibája után Füllkrug megharcolt a labdáért, visszapasszolt és Adeyemi a bal alsó sarokba lőtt.

BORUSSIA DORTMUND–PARIS SAINT-GERMAIN 1-1: Négy perc alatt kiegyenlített a francia bajnok, Mbappé elment a bal oldalon, középre adása után a labda, Barcelona közreműködésével, a tizenhatos vonalának tájára került, Zaire-Emery pedig laposan belőtte.

ATLÉTICO MADRID–LAZIO 1-0: Lino növelte a spanyolok előnyét.

RFC ANTWERP–FC BARCELONA 2-1: Janssen góljával megint a belgák vannak előnyben, akik egyébként biztos csoportutolsók.

NEWCASTLE UNITED–AC MILAN 1-1: Nagyon nem jött jól a bekapott gól a Szarkáknak, most nem állnak továbbjutó helyen. A Milan gólját Pulisic szerezte.

FC PORTO–SAHTAR DONYECK 3-1: Galeno most „csak” előkészítő volt, Taremi szerezte a harmadik gólt. Nincs kétség, a Porto is továbbmegy.

FC PORTO–SAHTAR DONYECK 3-2: Öngóllal szépített a Sahtar.

FC PORTO–SAHTAR DONYECK 4-2: Galeno az első félidőben két gólt szerzett, a másodikban két gólpasszt adott. Pepe állította vissza a kétgólos különbséget.

CELTIC–FEYENOORD 1-1: Lehet, hogy mégis győzelem nélkül búcsúzik a Celtic.

NEWCASTLE UNITED–AC MILAN 1-2: Chukwueze góljával vezet a Milan,de ezzel még továbbjutó a PSG.

FC PORTO–SAHTAR DONYECK 5-3: Gólváltás a hajrában, Conceicao a hazaiak, Eguinaldo a vendégek közül szerzett gólt.

CELTIC–FEYENOORD 2-1: Mégis nyertek a skótok, Lagerbielke a 911. percben született góljának köszönhetően.

RFC ANTWERP–FC BARCELONA 3-2: Guiu ugyan kiegyenlített a 91. percben, de a belgáknak volt erre is válaszuk, Ilenikhena belőtte a 2023-as csoportkör utolsó gólját.

E-csoport: Atlético Madrid–Lazio 2-0, Celtic–Feyenoord 2-1. A csoport végeredménye: 1. Atlético 14, 2. Lazio 10 (mindkettő továbbjutott), 3. Feyenoord 6 (az Európa-ligába került), 4. Celtic 4.

F-csoport: Borussia Dortmund–PSG 1-1, Newcastle–Milan 1-2. A csoport végeredménye: 1. Dortmund 11, 2. PSG 8 (mindkettő továbbjutott), 3. Milan 8 (az Európa-ligába került), 4. Newcastle 5.

G-csoport: Crvena zvezda–Manchester City 2-3, RB Leipzig–Young Boys 2-1. A csoport végeredménye: 1. Manchester City 18, 2. RB Leipzig 12 (mindkettő továbbjutott), 3. Young Boys 4 (az Európa-ligába került), 4. Crvena zvezda 1.

H-csoport: FC Porto–Sahtar 5-3, RFC Antwerp–FC Barcelona 3-2. A csoport végeredménye: 1. Barcelona 12, 2. Porto 12 (mindkettő továbbjutott), 3. Sahtar 9 (az Európa-ligába került), 4. Antwerp 3.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×