eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Németh Nándor a férfi 100 méteres gyorsúszás előfutamában a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon a romániai Otopeniben 2023. december 9-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Németh Nándor vitte a primet a magyarok közül Otopeniben

Három magyar versenyző és egy váltó jutott tovább a szombat délelőtti előfutamokból az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

Női 200 méter gyorson végül csak három magyar indult, mivel Ugrai Panna a 100 méter pillangó esti döntője miatt visszalépett.

Szabó-Feltóthy Eszter egyéni legjobbját (2:03.79) jócskán megjavítva 1:59.13 perces idővel megnyerte futamát.

"Örülök neki, hogy talán a legértékelhetőbb úszásommal sikerült elbúcsúzni ettől az Európa-bajnokságtól" - értékelt röviden Szabó-Feltóthy.

A szám két magyar tinédzsere, Pádár Nikolett és Molnár Dóra ugyanabban a futamban kapott helyet, előbbi 1:55.54-es idővel ötödikként jutott tovább, utóbbi Szabó-Feltóthyval századra azonos időt úszva a 26. helyen zárt.

"Egész héten erre vártam, ez most igazi reggeli úszás volt és úgy érzem, rengeteg maradt még bennem, pedig ez csak egy bő másodperccel lassabb az egyéni csúcsomnál. Azt hittem, ennél jóval gyengébb időket fogunk úszni az előfutamban, ehhez képest ez most egyáltalán nem fájt" - nyilatkozta az MTI-nek Pádár.

Férfi 200 méter háton Jászó Ádám 1:55.02 perccel a 17. helyen végzett és ugyancsak kvalifikálta magát a középdöntőbe, míg 100 méter gyorson végül nem állt rajtkőre.

Utóbbi számban így Németh Nándor és Márton Richárd maradt, előbbi saját országos csúcsától (46.36) nem sokkal elmaradva, 46.88 másodperccel az ötödik idővel jutott az elődöntőbe, a pénteken 200 méter pillangón bronzérmes honfitársa viszont 49.31-gyel a 30. helyen zárt.

"Nem úsztam ki magam teljesen, ebben még bőven van, de azért délután teljesen más lesz, hiszen ott leszek a kétszáz döntőjében is, így együtt erre korábban nem igazán volt példa. Százon mindenképpen szeretnék ott lenni a fináléban, és jó lenne országos csúcsot úszni" - mondta Németh, aki hozzátette, meglepően jó formában van, érzésre is jók a délelőtti úszásai. "Nem ehhez vagyok hozzászokva, mintha most minden összeállt volna" - fűzte hozzá.

Az utolsó magyar érdekeltségű egyéni számban, női 50 méter pillangón Komoróczy Lora Fanni 26.76 másodperces idővel a 26. lett. A 4x50 méteres vegyes gyorsváltók küzdelmeiben mindössze két előfutamot rendeztek, a Nell Olivér, Jászó Ádám, Senánszky Petra, Ugrai Panna összeállítású négyes 1:30.91-gyel negyedik helyen lépett tovább.

A romániai kontinensviadalon magyar idő szerint 17.00 órakor kezdődik az esti program, a versenyt az M4 Sport élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Kiss László: két-három nap lesz felkészülni arra, hogy hatalmas mágneses vihar jön a Földön

Szokatlanul erős napkitöréseket észleltek a szondák, de a hétköznapi életet még ezek sem zavarták meg. Erősödő aktivitása miatt azonban a következő bő egy évben nem lehet kizárni, hogy pusztítóbb hatású napviharok is elérik a Földet – fejtette ki az InfoRádióban Kiss L. László Prima Primissima-díjas csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 3. 16:00
×
×
×
×