eur:
389.65
usd:
363.34
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
SEVILLE, SPAIN - NOVEMBER 29:  PSV players celebrate victory after the UEFA Champions League match between Sevilla FC and PSV Eindhoven at Estadio Ramon Sanchez Pizjuan on November 29, 2023 in Seville, Spain. (Photo by Jose Hernandez/Anadolu via Getty Images)
Nyitókép: Jose Hernandez/Anadolu via Getty Images

Csak a PSV jutott tovább, de már csupán két hely kiadó

Az ötödik forduló végére az A, B, C és D csoport összesen nyolc továbbjutó helyéből már hat elkelt a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A mai továbbjutó: PSV.

(A mérkőzéseket élőben tudósítottuk, ezt a cikk második felében visszaolvashatják.)

Az Arsenal a francia RC Lens felett aratott fölényes, 6-0-s hazai győzelmével biztosította helyét a legjobb 16 között szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában.

A londoni együttes a BL-ben első angol csapatként a szünetben már öt góllal vezetett, ráadásul a sorozat történetében először öt különböző futballista talált be az első felvonásban.

Ezen a játéknapon még az olasz bajnok Napoli juthatott volna tovább a nyolcaddöntőbe, azonban fordulatos meccsen 4-2-re kikapott a Real Madrid otthonában, a spanyolok ezzel pedig biztossá tették csoportelsőségüket. A csoport másik meccsén Schäfer András csapata, az Union Berlin több mint hatvan percet emberelőnyben futballozott, de csak döntetlent ért el a portugál SC Braga otthonában. A magyar középpályás a hétvégén visszatért a Bundesligában, de a BL-be nem nevezték ősszel. A berliniek minden tétmeccset figyelembe véve immár 16 találkozó óta nyeretlenek.

A Benficában Joao Mario korábbi klubja, az előző idényben döntős Internazionale ellen mindössze 34 perc alatt szerzett mesterhármast. A második félidőben a milánóiak kevesebb mint fél óra alatt egyenlítettek, az első gólt Marko Arnautovic szerezte, az osztrák támadó közel 13 év, 4740 nap után talált be a BL-ben, ez pedig rekord a legrangosabb európai kupasorozat történetében.

Az állás a cikk végén olvasható.

Az élő közvetítés leirata

A 18.45-ös mérkőzések

GALATASARAY–MANCHESTER UNITED 3-3: A United kiválóan kezdett, alig húsz perc alatt 2-0-ea vezetett, de a törökök egy pillanatra sem adták fel. Mindez azt jelenti, hogy a már biztos csoportelső Bayern mögött a Galatasaraynak öt, az FC Köbenhavnnak és a Manchester Unitednek négy pontja van, a dánok még játszanak a Bayern ellen este. Az utolsó forduló előtt a United biztosan nem áll továbbjutó helyen.

SEVILLA–PSV 2-3: Fordulatos mérkőzésen nyertek a hollandok, akik így kiejtették a Sevillát.

A 21 órai mérkőzések

SL BENFICA–FC INTERNAZIONALE 1-0: Joao Mario góljával máris vezet a Benfica. A csoportból az Inter és a Real Sociedad már továbbjutott, a portugálok a harmadik helyért küzdenek.

REAL MADRID–SSC NAPOLI 0-1: Gio Simeone góljával vezetést szerzett az olasz csapat. A Madrid már biztos továbbjutó.

REAL MADRID–SSC NAPOLI 1-1: Rodrygo gyorsan kiegyenlített.

ARSENAL FC–RC LENS 1-0: Gabriel Jesus labdáját Kai Havert küldte a kapuba.

SL BENFICA–FC INTERNAZIONALE 2-0: Joao Mario újabb góljával már két gól a portugálok előnye.

REAL MADRID–SSC NAPOLI 2-1: Fordított a Madrid, David Alaba ívelését követően Jude Bellingham a kapuba fejelte a labdát.

ARSENAL FC–RC LENS 3-0: A már biztos továbbjutó angolok félóra alatt elrendezték a mérkőzést. A látványos cselt bemutató Gabriel Jesus szerezte a második, a szerencsés Bukayo Saka a harmadik góljukat.

ARSENAL FC–RC LENS 4-0: Kiütés készül, a 27. percben Gabriel Martinelli az „ágyúsok” negyedik gólját is megszerezte.

SL BENFICA–FC INTERNAZIONALE 3-0: Joao Mario 2016 és 2019 között 69 mérkőzésen négy gólt szerzett az Interben. Most 34 perc alatt hármat az Inter ellen.

SPORTING BRAGA–UNION BERLIN 0-1: Az első félóra vége óta tíz emberrel játszó portugálok ellen Robin Gosens szerzett vezetést.

ARSENAL FC–RC LENS 5-0: Ödegaard sem marad le a társak mögött. Kár, hogy negyedórára megszakad a gálaelőadás.

REAL MADRID–SSC NAPOLI 2-2: Zambo Angiussa kiegyenlített, egy pont is nagyon kellene az olaszoknak.

SPORTING BRAGA–UNION BERLIN 1-1: Az emberhátrányban játszó portugálok Djalo révén kiegyenlítettek.

SL BENFICA–FC INTERNAZIONALE 3-1: Marko Arnautovic góljával szépítettek a már biztos továbbjutó olaszok.

SL BENFICA–FC INTERNAZIONALE 3-2: Frattesi góljával zárkózott fel még inkább az Inter.

SL BENFICA–FC INTERNAZIONALE 3-3: Alexis Sánchez kiegyenlített.

REAL MADRID–SSC NAPOLI 3-2: A mindössze 19 éves argentin Nico Paz szép lövésével ismér vezet a Madrid.

ARSENAL FC–RC LENS 6-0: Maradt egy gól a második félidőre, Jorginho berúgott egy tizenegyest.

REAL MADRID–SSC NAPOLI 4-2: Joselu gólja bebiztosította a Madrid győzelmét.

Állás

A-csoport: Galatasaray–Manchester United 3-3, Bayern München–FC Köbenhavn 0-0. A csoport állása: 1. Bayern 13 pont (már csoportelső), 2. FC Köbenhavn 5, 3. Galatasaray 5, 4. Manchester United 4.

B-csoport: Sevilla–PSV 2-3, Arsenal–Lens 6-0. A csoport állása: 1. Arsenal 12 (már csoportelső), 2. PSV 8 (már továbbjutott), 3. Lens 5, 4. Sevilla 2

C-csoport: Real Madrid–SSC Napoli 4-2, Sporting Braga–Union Berlin 1-1. A csoport állása: 1. Real Madrid 15 pont (már csoportelső), 2. Napoli 7, 3. Braga 4, 4. Union 2.

D-csoport: SL Benfica–Internazionale 3-3, Real Sociedad–Salzburg 0-0. Az élcsoport 1. Real Sociedad 11, 2. Internazionale 11, 3. Salzburg 4, 4. Benfica 1.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×