eur:
389.41
usd:
361.7
bux:
68052.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay.com

Labdarúgó-világbajnokság: jött egy nagy visszalépés

A korábbi érdeklődés ellenére az ausztrál szövetség (FA) bejelentette: nem áll szándékában megrendezni a 2034-es labdarúgó-világbajnokságot.

James Johnson elnök kedden azt mondta: minden tényezőt megvizsgáltak és inkább a 2026-os női Ázsia Kupa, illetve a 2029-es klubvilágbajnokság vendégül látására koncentrálnak.

A nemzetközi szövetség (FIFA) október elején jelezte, hogy az október 31-i határidőig ázsiai és óceániai érdeklődőket vár a rendezési jog iránt.

Szaúd-Arábia gyakorlatilag azonnal bejelentkezett a 2034-es vb-rendezésére, és mivel a térségből rajtuk kívül csak az ausztrálok érdeklődtek, jó eséllyel az arab ország lesz a házigazdája a 11 év múlva esedékes tornának.

A nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsa október elején közölte, a 2030-as vb-t Spanyolország, Portugália és Marokkó láthatja vendégül, de az első három mérkőzésnek - centenáriumi ünnepséggel egybekötve - Uruguay, Argentína és Paraguay ad otthont, mivel az első vb-t 1930-ban Uruguayban rendezték.

A következő, 2026-os - már nem 32, hanem 48 csapatos világbajnokságnak - Kanada, az Egyesült Államok és Mexikó lesz a házigazdája.

A tavalyi argentin sikerrel zárult tornát Katarban rendezték novemberben és decemberben.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×