eur:
389.53
usd:
363.13
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A magyar labdarúgó-válogatott edzése a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Telki Edzőközpontjában 2023. október 13-án. Az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a nemzeti csapat Szerbiát fogadja a Puskás Arénában október 14-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Itt a magyar kezdő a szerbek ellen

Noha a magyar labdarúgó-válogatott éllovasként várja a második szerbek elleni csoportrangadót az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem áll fenn az elbizakodottság kockázata.

"Nem áll fenn a kockázata, hogy a játékosok elbizakodottak lennének. Látom, hogy megvan bennük a megfelelő magabiztosság és önbizalom, de még hat pontot kell szereznünk a hátralévő négy mérkőzésen" - jelentette ki a pénteki sajtótájékoztatón az olasz szakvezető, aki immár magyar állampolgársággal is rendelkezik.

Fontos találkozónak titulálta a szerbek ellenit, amelyen a nemzeti együttes természetesen megpróbál győzni, de szerinte ez "egyáltalán nem lesz sétagalopp". Úgy vélte,

"benne van a pakliban a vereség is".

"Mi nem a fenomének csapata lettünk, de jó futballistákból álló, összeszokott együttest alkotunk. Szerbiának több élbajnokságban játszó labdarúgója van, de a magyar válogatott sajátossága, hogy erős a vágy a megméretésre, illetve senkitől sem fél" - jelentette ki Rossi.

Telki, 2023. október 13.
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatón a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Telki Edzőközpontjában 2023. október 13-án. Az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a nemzeti csapat Szerbiát fogadja a Puskás Arénában október 14-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Telki, 2023. október 13. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatón a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Telki Edzőközpontjában 2023. október 13-án. Az Európa-bajnoki selejtezősorozatban a nemzeti csapat Szerbiát fogadja a Puskás Arénában október 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Marco Rossi arról is beszélt, hogy "jól áll a válogatott a támadó harmadban", ezért "több jó lehetőség közül választhat". A Liverpoolban kissé hátrébb futballozó Szoboszlai Dominikkel kapcsolatban pedig az az elképzelése, hogy minél ügyesebb valaki, annál több labdaérintése legyen, ezért "egész pályás" játékosként tekint rá, akinek szerepe van a védekezésben, a támadásépítésben és a befejezésben is, mert mindenben nagyon ügyes.

"Willi Orbán kiesése óriási érvágás,

de vannak olyan játékosok a keretben, akik megfelelően tudják pótolni. De nem is egy személyben kell helyettesíteni, hanem az egész csapatnak tenni kell azért, hogy ne érezzük meg a hiányát" - mondta Dibusz Dénes azzal kapcsolatban, hogy a lipcsei védő kiesésével a hátsó alakzat megszokott összeállításán változtatni kell.

"Közeledünk a selejtezősorozat végéhez, ezért minden meccs egyre inkább felértékelődik. Jól állunk, de be kell bizonyítani, hogy nem véletlenül vagyunk az éllovas pozícióban. Azzal a reménnyel és céllal lépünk pályára, hogy megszerezzük a három pontot" - mondta határozottan a 32 éves hálóőr.

Dibusz úgy vélte, "joggal és okkal" bizakodhatnak az egyenes kijutásban, ugyanakkor szerinte a szerbek idegenbeli legyőzésével az erőviszonyok nem változtak, semmivel sem mondaná magukat esélyesebbnek.

A telt házas Puskás Arénában szombaton 20.45-kor a francia Francois Letexier sípjelére kezdődik a magyar-szerb csoportrangadó.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint: Dibusz - Fiola, Lang, Szalai A. - Nego, Styles, Nagy Á., Kerkez - Sallai, Szoboszlai - Varga B.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×