eur:
392.88
usd:
362.08
bux:
65924.66
2024. február 29. csütörtök Elemér
Worn Soccer goal in the countryside
Nyitókép: Thomas Winz/Getty Images

Nem enged játszani az MLSZ egy megye II-es csapatot, ilyen a szabály

Ahol nincs működő U19-es csapat, ott a felnőttek sem léphetnek pályára. Dérfi Zoltán edző-klubelnök rávilágított a helyzetre.

Kizárt egy megyei másodosztályú csapatot a hazai küzdelmekből az MLSZ - erre kötelezi is a versenyszabályzat -, mert gyakorlatilag nincs a felnőtt csapathoz tartozó U19-es csapata - írta meg a Rangadó.

A kizárásra azután került sor, hogy az október eleji, Tarnamente elleni U19-es mérkőzésre létszámhiány miatt nem tudott kiállni a Visonta, és ez már negyedszer fordult elő - a második esetben a buszvezető, az edző és még két játékos ült a meccsre menő buszon.

Dérfi Zoltán edző-elnök a Heol.hu portálnak elmondta, az idény elején még 22 játékengedélyes ifi játékosa volt, ám közülük sokan meg sem jelentek egyszer sem az ősz folyamán, további sportolók pedig az idegenbeli meccsekre nem akartak elmenni, az egyik ok az volt, hogy vasárnap 8-9 órai indulás velük "nem reális", nem mellékesen szombaton több érintett a felnőtt csapatban játszott, másnap egy "duplázás" már sok, ráadásul szombaton számos, kisebb jelentőségű sportesemény is volt több alkalommal is.

Pedig az edző állítja, Visontán a környékhez viszonyítva igen jó körülmények vannak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×