eur:
390.86
usd:
366.84
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Istvan Derencsenyi/ Győri Audi ETO KC

BL: sok góllal verte Háfra Noémi csapatát a Győri ETO

A Győri Audi ETO 37-19-re kiütötte a Háfra Noémivel felálló Buducnost Podgoricát vasárnap a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

A legutóbb bronzérmes Győr a Brest idegenbeli legyőzése után a Debrecent hazai pályán, a CSM Bucurestit vendégként győzte le, a podgoricai együttes a Bietigheimtől otthon, az Odensétől idegenben kapott ki, majd saját közönsége előtt nyert szoros meccset a Sävehof ellen.

Parádésan, 4-0-s sorozattal kezdett a Győr, stabil védekezésére alapozva sorra vezette a gyors letámadásokat, többször üres kapura is eredményes tudott lenni, tíz perc elteltével 7-2-re vezetett Ulrik Kirkely együttese, a vendégek 14-6-nál kértek időt. A játékmegszakítás nem zökkentette ki a kisalföldieket, akik a 24. percben már tíz találattal vezettek (16-6), a szünetre pedig egy ötperc feletti podgoricai gólcsendet kihasználva 15 találatos előnnyel vonulhatott a kiválóan teljesítő Győr.

A fordulást követően mindkét oldalon több hiba jellemezte az első perceket és egy hosszabb ápolás is megszakította a játékot, egy összefejelés után a vendégektől vérző arccal támogatták le a pályáról Nada Kadovicot, aki a csarnokot már hordágyon hagyta el. Az első játékrész lehengerlő kézilabdázásához képest lassabb támadásvezetések és pontatlan befejezések jellemezték a Győr játékát, az öltözőből lényegesen koncentráltabban kifutó Buducnost nyolc perc alatt ötször is betalált. A második félidő derekára ismét felpörgött a játék, a házigazda visszaállította és meg is tartotta a 15 gól környéki különbséget, a hajrára pedig ismét az első félórában látott kézilabda folyt a pályán, a 18 gólos győri siker a Buducnost történetének legnagyobb BL-vereségét jelentette.

A mérkőzés legeredményesebbje Ana Gros lett 9 találattal, Estelle Nze Minko nyolcszor talált be. A vendégeknél Milena Raicevic 5 gólt szerzett, a Podgoricában kölcsönben kézilabdázó Háfra Noémi kétszer vette be a Győr kapuját.

A válogatott szünetet követően három hét múlva folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei.

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, A csoport:

Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) 37-19 (23-8)

lövések/gólok: 49/37, illetve 35/19

gólok hétméteresből: 7/5, illetve 3/2

kiállítások: 4, illetve 4 perc

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×