eur:
389.52
usd:
363.11
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa beszél az atlétikai világbajnokság záró sajtótájékoztatóján a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 28-án. A szervezők valamennyi várakozását, legszebb reményeit is túlszárnyalta az előző nap zárult budapesti atlétikai világbajnokság.
Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

Schmidt Ádám: bízunk benne, hogy a vb sikere nagyon sokat hoz a konyhára

Minden érintettnek megköszönte a budapesti atlétikai világbajnokság óriási sikerét Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, az esemény kormánybiztosa. Az InfoRádióban a világbajnokság tanulságairól és hosszabb távú hasznáról is beszélt.

Nagyon jó volt látni azt, hogy több mint 400 ezer ember a helyszínen élvezte ezt a csodát – mondta az atlétikai világbajnokságot értékelve Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár. A budapesti világbajnokság kormánybiztosa felidézte, hogy szerinte ebben a kilenc napban mindenki önfeledten ünnepelte a sportok királynőjét, és azt tapasztalta a helyszínen, hogy mindenki mosolygott és jókedvű volt, egymást segítették a szurkolók a Nemzeti Atlétikai Központban, de a belvárosi helyszíneken is.

"Ez egy nagyon felemelő érzés.

Büszkék lehetünk arra, hogy az idén 150 éves fővárost több mint egymilliárd tévénéző követte és csodálta.

Büszkék lehetünk arra, hogy Halász Bence fantasztikus eredményt ért el, Krizsán Xénia saját bevallása szerint is minden korábbi várakozását felülmúlta, de a többi magyar sportoló is nagyon kitett magáért. Köszönet a szurkolóknak, akik nemzetközi visszajelzések alapján is egészen egyedi hangulatot teremtettek a stadionban, és nem csak akkor, amikor a magyarok versenyeztek. Jó érzésekkel van tele a szívem" – mondta az államtitkár.

Azt is kiemelte, hogy nemcsak egy kiemelkedő nemzetközi sporteseményt szerettek volna megrendezni, hanem azt is, hogy ez többről szóljon. "Ez volt a vizsgapróbánk, és nagyon jól sikerült ez a világbajnokság ebből a szempontból is" – mondta Schmidt Ádám, és kiemelte, a világon egyedülálló hétköznapi hősök programmal több mint 150 ezer embert értek el, míg a sulihős programmal 400 ezer fiatalhoz jutott el az atlétika, és közülük nagyon sokan szurkoltak a helyszínen. Az államtitkár azt is sikerként értékelte, hogy nagyon sok szülő kereste meg az elmúlt kilenc napban, hogy a gyermekét hova vigye atletizálni.

"Bízunk benne, hogy ez az atlétikának is nagyon sokat hoz majd a konyhára, és bízunk abban, hogy az egész magyar sportnak" – mondta, és hozzátette, hogy a vb-nek otthont adó stadion és a környezete is néhány hónap múlva a magyar sportolókat fogja kiszolgálni, és emellett ott lesz egy olyan szabadidősport-központ is, ami élettel fog megtelni.

A világbajnokság költségvetéséről az államtitkár azt mondta, a kiadási oldalon szinte minden számot tudnak, a bevételi oldalon viszont a jegyértékesítésből és egyéb módon befolyó összegek még nem ismertek, ezért reálisan év végére lehet majd végleges számokat mondani.

Arról is beszélt, hogy hosszú távon mennyit profitálhat a vb sikeréből a magyar atlétika, mint jelezte, ez majd a Magyar Atlétikai Szövetség szakmai felelőssége lesz, de úgy véli, a fiatal magyar válogatott szereplése bizakodásra ad okot. "Gyulai Miklós elnök úr elmondása szerint elsődlegesen Los Angelesben, a 2028-as olimpián jöhet ki ebből valami világraszóló sikert, de már jövőre, Párizsban is sok mindenkit viszont fogunk látni" – mondta a sportért felelős államtitkár.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa lesz csütörtökön este hat órától az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×