eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke beszédet mond a Gyulai István Atlétikai Stadion felújított rekortán pályájának átadásán Debrecenben 2018. október 1-jén.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Gyulai Miklós: a magyar atlétika újabb sikerkorszaka jöhet most

A következő olimpiai ciklusban és a remények szerint elsősorban 2028-ban, Los Angelesben érhet el ismét kiugró eredményeket a magyar atlétaválogatott – mondta az InfoRádióban Gyulai Miklós, de a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke szerint többen már a budapesti világbajnokságon is bizonyítottak a csapatból.

Halász Bence kalapácsvető nyerte a magyar válogatott egyetlen érmét a budapesti atlétikai világbajnokságon: a Dobó SE 26 éves versenyzője 80,82 méteres eredménnyel lett a harmadik. Kiválóan teljesítettek női hétpróbázóink is, hiszen mindketten a legjobb tízben végeztek, Krizsán Xénia negyedikként, míg Nemes Rita tizedikként.

Gyulai Miklós az InfoRádióban köszönetet mondott a budapesti vb szervezőbizottságának, a sportállamtitkárságnak és mindazoknak, akik megteremtették a lehetőséget annak, hogy az 57 magyar induló ennyire jól teljesíthessen a hazai közönség előtt. Az atlétikai szövetség elnöke kiemelte, hogy mindannyian érvényes eredménnyel zárták szereplésüket, nem volt feladás, született egy érem, egy negyedik hely és összesen 12 versenyszámban végeztek a legjobb 16 között atlétáink.

A sportvezető azt mondta, a szereplést nézve többet kapott a vb-től, mint amire előzetesen számított, így nagyon elégedett az elért eredményekkel. Hozzátette: öt nemzeti csúcs és kilenc egyéni rekord dőlt meg, többen az idei legjobb eredményüknek örülhettek. Gyulai Miklós szerint a produktumokat úgy kell vizsgálni, hogy közben tudatosítjuk magunkban, van némi lemaradásunk a nagy atlétanemzetekhez képest.

„Folyamatosan zárkózunk fel, nem akarunk kihagyni lépcsőfokokat, megyünk a magunk elképzelései szerint.

Egyértelműen látszik, hogy a különböző szakági programok mellett a Kiemelt Atléta Program vagy éppen a Zsivótzky Gyula Program is meghozta a remélt eredményeket. Nem ablakon kidobott pénzről beszélünk.”

Gyulai Miklós arról is szót ejtett, hogy több magyar atlétának valószínűleg a legemlékezetesebb versenye volt a budapesti vb, vannak közöttük olyanok is, akik hamarosan visszavonulhatnak, de a versenyzők zöme nem fejezi be a pályafutását, hanem versenyez tovább. Közeledik a Magyar Szuper Liga és a csapatbajnokság döntője is, utána következhet majd egy kis pihenő.

Jövő júniusban Róma lesz az Európa-bajnokság házigazdája, majd természetesen a párizsi olimpia kerül a fókuszba.

Gyulai Miklós fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a jelenlegi magyar válogatottban rendkívül sok a korosztályos versenyző, aki még nagyon sokat fejlődhet. Ők minden támogatást megkapnak a szövetségtől, és ha változtatásokra lesz szükség, azt is meglépik.

A magyar szövetség elnöke szerint ez a generáció a magyar atlétika több mint 125 éves történetének egyik legsikeresebb időszakát produkálhatja.

„A Los Angeles-i olimpia lehet az a következő esemény, amelyen a magyar atlétika ismét nagy eredményeket érhet el.”

A Gyulai Miklóssal készült teljes interjút pénteken 19.30 óra után az InfoRádió Ötkarika című műsorában hallhatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×