eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: MVSZ

Varga Zsolt a Világkupáról: fő, hogy három jó mérkőzést játsszunk

A pénteki nyitány harmadik mérkőzését vívja a magyar férfiválogatott, azaz magyar idő szerint szombat éjjel kettőtől esedékes a negyeddöntő LA-ben. A helyszín más a hölgyek viadalához képest: a Unversity of California campusán zajlik majd a torna, a csapatokat pedig az egyetem melletti, minden igényt kielégítő hotelben szállásolták el.

„Nagyon jó helyen vagyunk, az egyetemi város pedig kifejezetten érdekes hely – adott rövid helyzetjelentést Varga Zsolt szövetségi kapitány. – Hosszú volt az út, igazából azok jártak jól, akik a gépen megállták alvás nélkül, mert ők az itteni éjszaka tudtak hosszabban pihenni, bár ettől még szinte mindenki hajnal négy-öt táján ébredt fel.”

A csapatok különböző megközelítést alkalmaztak – olvasható az MVSZ honalapján. Ellenfelünk, a görög együttes már hétfő óta az Angyalok városában van, azaz komolyan „ráhajtott” az átállásra. A magyarok ugyanakkor a spanyolokhoz – akikkel együtt érkeztek – és a többséghez hasonlóan úgymond csak a tornára toppantak be jóformán.

Ennek egyértelmű a magyarázata: a Világkupa után két héttel kezdődik Fukuokában a világbajnokság, ahol tízórás időeltolódást kell majd megszokni, csak éppen a másik irányban,

azaz a mieinknél a szakvezetők nem kívánták a játékosokat két ekkora akklimatizálódással megterhelni ilyen rövid idő alatt.

Mindez a Világkupa Szuperdöntőt kissé kiszámíthatatlanná teszi. „Igen, ez bárhogy elsülhet, jó és kevésbé jó irányba is, de a világbajnokság a fontos, most itt csak az a lényeg, hogy játsszunk három jó mérkőzést – közölte a kapitány. – Valahogy le akarjuk gyűrni a görögöket persze, ez azért elsődleges cél. Otthon még komoly terhelést kaptak a játékosok, most viszont részben az utazás hosszúsága és az itteni szűkösebb lehetőségek miatt sem folytatódik a kemény készülés, részben meg azért, hogy a játék mégiscsak tudjon fejlődni. Ez megint csak lényeges, szeretném látni, hogy napról napra lépünk előre.”

Csütörtök este még a szigeti edzések folytatásaként egy félórás kétkapuzás belefért a spanyolokkal, hogy azért mégiscsak valamiféle meccshangulat csiholódjék az éles bevetés előtt, hiszen az utolsó tétmérkőzést március idusán, azaz három és fél hónapja vívta a válogatott. Igaz, az legalább emlékezetesre sikeredett: a horvátok elleni, heroikus zágrábi győzelemnek köszönhető, hogy most a kaliforniai napsütésben „nyomhatnak le” három mérkőzést.

A tét, akárcsak a lányoknál, hivatalosan két 2024-es vb-kvóta, továbbá némi pénzdíj is – a győztes 60 ezer dollárt kap; nem rossz éppenséggel, de egy jó vébé-szereplés sokkal többet ér majd.

A szövetség megjegyzi, átalakítás ide vagy oda, ebben a sorozatban mégiscsak a magyarok a címvédők (még 2018-ból), és azért az 1979-ben rajtolt Vk történetében éppenséggel a hazai válogatotté a legdekoratívabb éremkollekció (4-4-2), szóval a nemesség kötelez, még ha soha nem is bonyolították ilyen formában a tornát, mint most.

Világkupa Szuperdöntő, Los Angeles
Negyeddöntők (péntek és szombat, magyar idő szerint)

22.00 Németország–Spanyolország

00.00 Olaszország–Románia

02.00 Magyarország–Görögország

04.00 Egyesült Államok–Szerbia

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×