eur:
389.67
usd:
364.19
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Ecseki Nándor és Madarász Dóra a német Dang Qui és Nina Mittelham ellen játszik az asztaliteniszezők vegyes páros számának döntőjében az Európa Játékokon a krakkói Hutnik Arénában 2023. június 26-án. A magyar páros három játszmában elveszítette a finálét, így ezüstérmet szerzett.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ecseki Nándor: ez a pohár majdnem tele van

Ezüstérmet szerzett az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros az Európa Játékok krakkói asztalitenisz-versenyében, az olimpiai kvóta a győztes német párosnak járt. Ecseki Nándor az InfoRádióban azt mondta, ez pályafutása egyik legnagyobb sikere és a ranglistáról még megvan az esélyük kijutni a párizsi játékokra.

Az Ecseki Nándor és Madarász Dóra hetedik kiemeltként érkezett az Európa Játékokra, de nem kisebb ambícióval, mint hogy megszerezze az egyetlen kiosztott olimpiai kvótát. Ecseki Nándor szerint talán merész, de nagyon pozitív elhatározás is volt ez, és mint az utólag kiderült, nem is álltak tőle olyan messze.

Az, hogy két kiemelt párost, köztük az Európa-bajnok román kettőst, is le tudtak győzni a döntőbe vezető úton nagyon magabiztos játékkal, szerinte önmagáért beszél, és erre magában büszkék lehetnek. A fináléban a korábbi Európa-bajnok Qiu Dang, Nina Mittelham duó viszont jobbnak bizonyult. A magyar asztaliteniszező úgy véli, nincsenek távol a német párostól, a kontinens élmezőnyével pedig egyértelműen azonos szinten állnak.

„Ez a pohár majdnem tele van”

– fogalmazott. Hiányérzet nem maradt benne, inkább csak egy kis csalódottság. A döntőben az első és harmadik szettben is volt nyerési esélyük, amiből ha az egyik megvan, nagyon másképp alakulhatott volna a finálé. Ecseki Nándor szerint ha a kvótát nem is, rengeteg fontos ranglistapontot szereztek, amivel óriásit fognak előrelépni az olimpiáért folytatott harcban. „Hogy a kvóta nem jött össze, az egy kis szépséghiba, de ha megkérdezik a verseny előtt, egyértelműen aláírtuk volna ezt a második helyet" – mondta.

Párosukról Ecseki azt mondta, egyértelműen fiatalos lendületet képviselnek, nagyon nagy energiával tudnak odaállni egy-egy mérkőzéshez és rendkívül agresszívak. Emellett mentálisan is nagyon rendben vannak: higgadtan, átgondoltan és összeszedetten képesek a mérkőzéseiket lejátszani. Emögött persze sok munka van, amit Bátorfi Zoltán edzőjük mellett egy külön mentáltréner, valamint egy komolyabb stáb is segíti.

Krakkó, 2023. június 26.
Ecseki Nándor és Madarász Dóra (szemben) a német Dang Qui és Nina Mittelham ellen játszik az asztaliteniszezők vegyes páros számának döntőjében az Európa Játékokon a krakkói Hutnik Arénában 2023. június 26-án. A magyar páros három játszmában elveszítette a finálét, így ezüstérmet szerzett.
MTI/Koszticsák Szilárd
Ecseki Nándor és Madarász Dóra (szemben) a német Dang Qui és Nina Mittelham ellen játszik az asztaliteniszezők vegyes páros számának döntőjében az Európa Játékokon a krakkói Hutnik Arénában MTI/Koszticsák Szilárd

Miután mind a ketten nagyon agresszív játékot játszanak, így a tenyeresekkel tudják dominálni a labdameneteket, de ehhez az kell, hogy a szervák és szervafogadások nagyon be legyenek gyakorolva. Óriási előnynek nevezte azt is, hogy míg Madarász Dóra jobb, addig ő balkezes, így sokkal takarékosabban, valamint dinamikusabban tudnak mozogni.

Az Ecseki Nándorral készült teljes interjú az InfoRádió péntek este fél 8 után kezdődő Ötkarika című műsorában lesz hallható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×