eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Párizs, 2017. szeptember 14.Az olimpiai ötkarika a párizsi Trocadero téren, az Eiffel-torony előtt 2017. szeptember 14-én, miután az előző nap bejelentették, hogy Párizs nyerte el a 2024-es nyári olimpia rendezési jogát. (MTI/EPA/Ian Langsdon)
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

A párizsi olimpia szervezői is vállalták a kockázatot

A 2024-es párizsi olimpia és paralimpia egyik versenyhelyszínén sem fognak alkoholt árusítani.

Az insidethegames.biz portál beszámolója szerint a kérdést az döntötte el, hogy a francia szervezők úgy határoztak: nem kérnek felmentést a vonatkozó törvény alól. A több mint 30 éves előírás értelmében tilos az alkoholtartalmú italok forgalmazása a sportlétesítményekben.

Viszont az idei - szeptember-októberi - franciaországi rögbi-világbajnokság szervezői mentességet kértek és kaptak is arra, hogy a vb idején sört értékesíthessenek.

A portál felidézte, hogy a 2012-es londoni olimpián sört,

a 2016-os Rio de Janeiró-in pedig sört és bort lehetett kapni,

míg a 2021-es tokiói játékokon tilos volt az alkoholfogyasztás, igaz, ennek nem volt jelentősége, mivel a koronavírus-járvány miatt végül nem engedték be a nézőket a versenyhelyszínekre. A tavaly év végi, katari labdarúgó-világbajnokságon az utolsó pillanatban betiltották a sör árusítását a stadionokban.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×