eur:
388.11
usd:
370.81
bux:
0
2023. október 3. kedd Helga
Varga Zsolt szövetségi kapitány (b2) a vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján, az D csoport második fordulójában játszott Szerbia - Magyarország mérkőzésen Splitben 2022. augusztus 31-én. A magyar válogatott 16-7-re győzött, így negyeddöntős.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Varga Zsolt: minden BL-játékos ugyanannyi pihenőt kap

Hatodik lett a Ferencváros a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában. A belgrádi nyolcas döntő - és az FTC kispadjától történt távozás után azonban Varga Zsolt nem pihent, a szakvezető a BL-ben nem szereplő válogatott kerettagokkal már megkezdte a világbajnoki felkészülést a Margitszigeten.

A BL legjobb 8 csapata közé kerülni komoly erőpróba volt idén a Ferencvárosnak, de nem csak neki, minden csapat számára. Varga Zsolt, a klubtól távozó, mostantól főállású szövetségi kapitányként dolgozó szakvezető az InfoRádióban elmondta, egy ilyen sorozatterhelésnél a legjobb, a közepes és a legrosszabb sorozat is meg tud történni.

"A mostani egy kudarcélmény volt a csapat számára, igaz, az egész éves teljesítmény csúcsosodott ki abban, hogy a Final 8-ben a legjobb csapat ellen kellett játszanunk a 4-be jutásért; voltak év közben elhullajtott pontok, ennek volt a következménye, hogy a Pro Recco lett az ellenfél" - mutatott rá a lebonyolítási rendszerre.

Szerinte a Ferencváros védekezése egész jól működött, a támadással voltak inkább problémák, ezért zárult sima vereséggel az első meccs. A másodiknak, az 5.-6. helyért már volt egy "lendülete", ezért sikerült felülmúlni a Ferencvároshoz hasonló, ám az egész évben kimagaslóan teljesítő, szintén olasz Bresciát (amely ilyen magasról jutott mélypontra, és a 8. helyen zárt).

"Az 5. helyért az Olimpiakosz ellen jó védekezéssel, de sok kihagyott helyzettel indult, aztán elment a magabiztosság a játékunkból, erőltetetten támadtunk, éreztük, hogy nem tudtunk gólt lőni, az Olimpiakosz viszont lőtt kettőt is. Megnyílt a mérkőzés, ők visszakapták az energiát, ami végül a győzelemhez vezetett, bennünk pedig fogyott az energia, nem tudtunk megújulni" - részletezte.

Zalánki Gergő viszont épp a Pro Recco játékosaként, BL-győztesként érkezik a válogatott felkészülésére, a sorozatban kulcsszereplőnek is bizonyult, a Ferencváros ellen is kétszer betalált. Helyzetéről a kapitány elmondta, minden játékos pihenője ugyanakkora lesz, eredménytől függetlenül.

"Külön gratuláltam neki, és nagyon jó, hogy egy ilyen csapatban tud játszani" - fogalmazott Varga Zsolt.

A válogatott szerdára lesz teljes, addig a BL-végjátékban szereplők pihenhetnek még, később csatlakoznak a junior világbajnokságon szereplők, a többiek - nyolcan - pedig már a Margitszigeten dolgoznak a vb előtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a MATE Szent István Biztonságpolitikai Központ vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×