eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Medgyessy Gergely, Zenyik Róbert és Lőrincz Olivér ultrafutók (b-j) elrajtolnak Hollóházán 2016. július 8-án. A három sportoló arra vállalkozott, hogy egy hét alatt, megállás nélkül, egymást váltva futja végig az Országos Kéktúra 1160 kilométeres távját.
Nyitókép: MTI Fotó: Vajda János

Először teljesítette magyar csapat a híres angliai Bob Graham-kört

A Bob Graham terepfutó kör hossza 106 kilométer, 42 csúcsot és több mint 8 ezer méter szintemelkedést tartalmaz.

Az számít hivatalos teljesítőnek, aki kevesebb, mint 24 óra alatt teszi meg a távot. Az angliai Lake District csúcsait érintő kört elsőként 1932-ben futotta le egy napon belül egy Bob Graham nevű keswicki fogadós, azóta a teljesítők száma meghaladta a kétezret.

A magyar Lőrincz Olivér, Zenyik Róbert és Medgyessy Gergely ultrafutóból álló úgynevezett Kék Csapat azért nevezi így magát, mert 2016-ban először tették meg futva a Kék Túra 1100 kilométerét egy hét alatt folyamatosan, egymást váltva.

A Bob Graham-körrel 2018-ban már tett egy próbát a Kék Csapat, akkor két nap kellett, hogy a technikás, nehéz, jelölt ösvényeket nem tartalmazó terepen körbeérjenek.

Idén visszatértek Angliába, és - helyi idő szerint - péntek este 9 órakor megérintették a keswicki híres Moot Hall középkori épületének kilincsét, majd elindultak a történelmi futókörre. Szombaton este 9 óra előtt érkeztek vissza ugyanide, ezzel a magyarok közül elsőként teljesítették a kört.

Címképünkön Medgyessy Gergely, Zenyik Róbert és Lőrincz Olivér ultrafutók

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×