eur:
392.3
usd:
366.18
bux:
66800.76
2024. április 26. péntek Ervin
A ferencvárosi Vágó Fanny (j) a női labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában játszott Ferencváros és a a luxemburgi Racing FC Union mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2020. november 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megaláztak és megzsaroltak – kifakadt az FTC csapatkapitánya

Választás elé állította a magyar női labdarúgó-válogatott kulcsemberét, Vágó Fannyt Margret Kratz szövetségi kapitány.

A női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Margret Kratz – folytatva a megkezdett folyamatot, egy új szerkezetű, megfiatalított csapat kialakítását – a játékossal történt megbeszélés után úgy határozott, hogy a következő selejtező sorozatban már nem számít Vágó Fanny játékára a női A-válogatottban. Döntése hátteréről egyeztetett a 146-szoros válogatott rekorder támadóval.

A kapitány az mlsz.hu-nak azt is elmondta: megbeszélte Vágó Fannyval, az új csapat kialakítása mellett rendezni kell azt a helyzetet is, hogy az elmúlt időszakban Fanny kettős szerepe félreértésekre adott okot a válogatottnál.

"Fanny a női labdarúgás igazi ikonja, példaképe, aki a csapat egyik erőssége volt éveken át, és megvan benne a potenciál, hogy edzőként is hasonló szintre jusson el.

A jövőben teljes mértékben klubcsapatára, a Ferencvárosra koncentrálhat, ami segítség lehet számára a karrierje építésében"

– mondta a német szakember, aki sok sikert kívánt tehetséges kollégájának az ígéretesen induló edzői pályafutásához.

A történteket azonban másképp elevenítette fel a fradi.hu oldalon Vágó Fanny, aki 2007-es bemutatkozása óta 74 gólt szerzett a nemzeti csapatban, és jelenleg válogatott játékosként egyben a Ferencváros női NB I-es csapatának vezetőedzője.

"Soha nem hittem volna, hogy ez megtörténhet! A nemzeti csapat szövetségi kapitánya szerdán válaszút elé állított. Beszélgetésünket azzal kezdte, hogy a válogatottnál a szövetség nyomására el kell kezdeni a fiatalítást, ezért a továbbiakban nem számít rám, de később kiderült: egészen másról van szó. Szerinte az utóbbi időben látszódnak rajtam a fáradtság jelei és az is, hogy nem bírom a kettős terhelést. Elmondta: a folytatásban csak akkor hív be a keretbe, ha felhagyok az edzősködéssel.

Ez konkrétan zsarolás! Mélyen felháborít ez az egész,

hiszen úgy gondolom, teljesítményem alapján nem kérdés, hogy a válogatottban a helyem" – nyilatkozott a játékos-edző.

Azt is hozzátette, hogy nem érzi magát fáradtnak, a mutatókat tekintve pedig továbbra is a legjobbak között van. Nem hagy fel sem a játékkal, sem az edzősködéssel, és a válogatottól sem vonul vissza. Az meg sem fordult a fejében, hogy cserben hagyja a klubját.

"Úgy gondolom, hogy jó adag szakmai féltékenység is állhat a történtek mögött, amit nem értek, hiszen mindig minden erőmmel segítettem a nemzeti csapat stábjának munkáját, ha kellett, a Fraditól bocsátottam rendelkezésre szakembereket. A szövetségi kapitány arra hivatkozott, hogy az MLSZ egy éven belül hoz egy olyan döntést, melynek értelmében nem lehet valaki játékos és edző is egyszerre. Ezek után én rögtön a szövetségnél érdeklődtem, hogy valóban vannak-e ilyen tervek, de azt a tájékoztatást kaptam, hogy szó sincs erről. Megaláztak!" – vélekedett a nyolcszoros magyar és négyszeres osztrák bajnok csatár.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×