eur:
390.94
usd:
366.15
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Kerem Demirbay, a német csapat játékosa gólt lő a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében, a Bayer Leverkusen - Ferencváros első mérkőzésén a leverkuseni BayArenában 2023. március 9-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kétgólos hátrányból kellene csodát tennie a Ferencvárosnak a Puskás Arénában

Bár a mérkőzés nagy részében kifejezetten jól helyt állt, kétgólos hátránnyal kezdi majd a Ferencváros a Bayer Leverkusen elleni visszavágót a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében. A németek a 10. és a 86. percben szereztek gólt, egy-egy jól eltalált távoli lövésnek tulajdoníthatóan. Folytatás március 16-án, 21 órától a Puskás Arénában.

Ha csak szinte az utolsó pillanatban is, de megérkezett Leverkusenbe a Fradi-szurkolók vonata, amelyet a német rendőrök órákra feltartóztattak az úton.

A magyar külügyi tárca és a német vasút együttműködésének köszönhetően körülbelül másfél órával a kezdés előtt befutott a pályaudvarra a vonat.

Sztanyiszlav Csercseszov a Dibusz – Botka, Knoester, Abena, Civic – Vécsei, Esiti – Adana Traoré, Zachariassen, Marquinhos – Ryan Mmaee tizenegyet választotta, kisebb meglepetést, hogy Wingo kimaradt. A németeknél a Hrádecky – Kossounou, Tah, E. Tapsoba – J. Frimpong, Amiri, Demirbay, Hincapié – M. Diaby, Azmun, Wirtz tizenegy kezd az Európa-liga nyolcaddöntőjében.

Moussa Diaby, a leverkuseni házi gólkirály megindult az ötödik percben, jól, de Esiti éppen akkorát lökött rajta, amekkorát még lehetett. Az első percekben a Leverkusen birtokolta többet a labdát – ahogyan arra számítani lehetett –, de állt a lábán a Fradi-védelem.

Megszerzte a német csapat a vezetést, egy perccel azután, hogy Dibusz rossz kirúgása után Abena még blokkolta Demirbay lövését. A 10. percben Kerem Demirbay, a korábbi német válogatott középpályás a tizenhatoson kívülről vágta a hálóba a labdát.

Továbbra is a Leverkusen maradt támadásban, elsősorban a szélről belőtt labdák keltettek veszélyt.

A félidő közepén óriási ferencvárosi lehetőség maradt ki. Vécsei Bálint nagyon finom mozdulattal beemelte a labdát a védők mögé, Kristoffer zachariassen nyolc-kilenc méterről kapura kanalazta, de a labda a lécre ment, s onnan kipattant. Három perccel később Botka Enre lőtt, ez már kevésbé volt veszélyes, Hrádecky rajta volt.

Az első negyedóra kétségtelenül a németeké volt, de a másodikban a Fradi egyenrangú partnerré emelkedett.

Ismét eltelt tíz perc, mezőnyjátékkal. Javult a Ferencváros szempontjából a labdabirtoklás aránya is, de még mindög körülbelöl kétharmad részben a németeknél van a labda. A 40. percben újra Demirbay lőtt, de ezúttal a bal sarok mellé, nem volt igazán veszélyes.

Vége az első félidőnek.

Néhány ferencvárosi lövés jelentett eseményt a folytatás első öt percében, előbb Ryan Mmaee, majd Civi próbálkozott. Közben Zachariassen kapott egy sárga lapot.

Esiti elcsúszott, így Wirtz indulhatott meg, kicsit hosszan passzolt Diabynak, aki a kapu mellé lőtt.

A 60. percben Adli állt be Azmun helyére a németekhez.

Megint volt öt jó perce a Ferencvárosnak, Traoré majdnem helyzetben találta Zachariassent.

Újabb csere, Moussa Diaby helyére Hlozek állt be.

Botka és Wirtz együtt kapott sárga lapot a 75. percben, a magyar válogatott védő emiatt nem játszhat a visszavágón.

Marquinhos megsérült, de Gojak eleve az ő helyére készült beállni.

A 85. percben a visszahúzódó Ryan Mmaee buktatta Wirtzet. A németek 28 méterről lőhettek szabadot, Hlozek nagyon eltalálta a kapufát, a keményen visszapattanó labdát Tapsoba az üres kapuba fejelte, 2-0.

Botka és Traoré helyére Wingo és Frederiksen állt be. Egy perccel később a németek is cseréltek, Wirtz helyére Schick került be.

Négy perc a hosszabbítás.

Gojak labdája keresztbe ment a kapu előtt, majd Zachariassen labdáját Hradecky kivédte.

Letelt a játékidő, 2-0-ra nyerte az első mérkőzést a Bayer Leverkusen.

Bayer Leverkusen–Ferencváros 2-0

Sporting CP–Arsenal 2-2

Union Berlin–St. Gilloise 3-3

AS Roma–Real Sociedad 2-0

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×