eur:
394.06
usd:
370.89
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor
Monte-Carlo, 2017. május 24.A spanyol Fernando Alonsót helyettesítő Jenson Button, a McLaren-Honda brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Monacói Nagydíja alkalmából tartott sajtótájékoztatón 2017. május 24-én. A futamot május 28-án rendezik. (MTI/EPA/Srdjan Suki)
Nyitókép: MTI/EPA/Srdjan Suki

Bámulatos Guinness-rekordot döntött egy visszavonult F1-es világbajnok

Az F1-es világbajnoknak még mindig villámsebességű a reakcióideje.

Jenson Button verhetetlennek bizonyult a Batak-kihíváson; a Batak fal véletlenszerűen felvillanó fényekkel működik, ezeket kell az előtte állónak kiütnie. Az F1-es versenyzők gyakran használják a reakciósebesség, kézkoordináció és állóképesség javítására. A versenyzők reakcióideje állítólag háromszor gyorsabb, mint az átlagemberé.

A hvg.hu azt írja, a 2009-es világbajnoknak 30 másodperc alatt 58 lámpát sikerült kiütnie, ezzel megdöntötte az iráni Arsia Sahriarhi rekordját, ami 56 lámpa volt. A rekordot a Guinness is hitelesítette.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jenson Button (@jensonbutton) által megosztott bejegyzés

Jenson Button egyszer már legyőzte korábbi csapattársát, a hétszeres F1-es világbajnok Lewis Hamiltont is a 60 másodperces Batak-kihíváson. "A nem hivatalos rekordomat húszéves koromban állítottam fel, így jó látni, hogy húsz évvel később is meg tudom még csinálni" – mondta a 43 éves sportoló.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×