eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Marcus Rashford, a Manchester United játékosa (b) gólt szerez a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjébe jutásért játszott első, FC Barcelona-Manchester United mérkőzésen a barcelonai Camp Nou Stadionban 2023. február 16-án.
Nyitókép: Joan Mateu Parra

A Barcelona elbúcsúzott, a Man Unitedet vagy a Juventust is kaphatja a Ferencváros

A Manchester United Fred és Antony góljával fordított az Old Traffordon vezetést szerző Barcelona ellen, s bejutott az Európa-liga legjobb tizenhat csapata közé. Egyike annak a nyolcnak, amelyből ellenfelet kap a Ferencváros a pénteki sorsoláson. A többiek: Juventus, Bayer Leverkusen, Sevilla, Sporting, AS Roma, Union Berlin, Sahtar.

A Juve Ángel Di María mesterhármasával verte meg Nantes-ban 3-0-ra francia riválisát. A Sporting a hazai 1-1 után 4-0-ra győzött Dániában a Midtylland ellen. A Sevilla 2-0-ra kikapott a PSV-től Eindhovenben, de a hazai 3-0 elég volt a továbbjutáshoz.

Este kilenctől négy mérkőzést játszanak: Manchester United–Barcelona (az első mérkőzésen: 2-2), Rennes–Sahtar Donyeck (1-2), AS Roma–Salzburg (0-1), Union Berlin–AFC Ajax (0-0)

MANCHESTER UNITED–BARCELONA 0-0: Az angolok majdnem a legerősebb csapatukkal tudnak kezdeni, Casemiro is játszik, Antony ellenben nem: De Gea, Wan-Bissaka, Varane, Martinez, Shaw – Casemiro, Fred, Sancho, Bruno Fernandes, Rashford, Weghorst. A Barcelonában Pedri és Gavi nem játszhat: Ter Stegen, Araujo, Christensen, Kounde, Balde, De Jong, Busquets, Kessie, Roberto, Lewandowski, Raphinha.

MANCHESTER UNITED–BARCELONA 0-0: Bruno Fernandes már a második percben helyzetbe került, de nehéz szögből lőtt, Ter Stegen védett.

MANCHESTER UNITED–BARCELONA 0-0: A katalánoknál van többet eddig a labda, de a United veszélyesebbnek tűnik.

MANCHESTER UNITED–BARCELONA 0-1: A 16. percben tizenegyeshez jutott a Barcelona, Bruno Fernandes a tizenhatoson belül megrántotta Baldét. Robert Lewandowski lőtte, nagyon bizonytalanul, toporgott, majd lőtt, David de Gea beleütött a labdába, a kapufára ütötte, de onnan a hálóba pattant. Összesítésben 3-2-re vezet a Barcelona.

RENNES–SAHTAR 0-0: Az ukránok Traoré révén gólt szereztek, de a VAR érvénytelenítette.

UNION BERLIN–AFC AJAX 1-0: Knoche tizenegyesével került előnybe a német csapat, összesítésben is 1-0. Aissa Laidouni egyébként ott van a kezdő tizenegyben.

AS MONACO–BAYER LEVERKUSEN 2-3: A németek nyertek idegenben, ez az eredmény 90 perc alatt kialakult, a hosszabbításban nem született újabb találat. Tizenegyespárbaj következett, amelyben a Monacóból Matazo hibázott. A Leverkusenből mind az öten értékesítették a maguk lövését, így a német csapat jutott tovább. A csoporttárs Monaco nem lehet majd a Ferencváros ellenfele.

MANCHESTER UNITED–BARCELONA 0-1: Nagy a küzdelem, a bekapott gól óta nem jutott helyzetbe a United.

AS ROMA–RB SALZBURG 2-0: A római Farkasok néhány perc alatt nemcsak ledolgozták a hátrányukat, de előnybe is kerültek, Belotti, majd Dybala szerzett gólt, most összesítésben 2-1-re áll Mourinho csapata.

UNION BERLIN–AFC AJAX 2-0: Juranovic növelte a berliniek előnyét.

MANCHESTER UNITED–BARCELONA 1-1: A barcelonai játékosok sorozatos hibája után kiegyenlített a MU, Fred az újrakezdést követő második percben bevette Ter Stegen kapuját. Összesítésben 3-3.

UNION BERLIN–AFC AJAX 2-1: Mohamed Kudus csökkentette a hollandok hátrányát, összesítésben 2-1.

RENNES–SAHTAR DONYECK 1-0: Ekambi góljával vezetnek a franciák, összesítésben 1-1 az állás.

UNION BERLIN–AFC AJAX 3-1: Doekhi góljával visszaállt a kétgólos különbség, összesítésben 3-1.

MANCHESTER UNITED–BARCELONA 2-1: Manchesteri „tűzijáték” után a második félidőre beállt Antony a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. A összesítésben 4-3-ra vezető angolok mindkét eddigi mai gólját brazil játékos lőtte.

MANCHESTER UNITED–BARCELONA 2-1: Vége a mérkőzésnek, a Manchester United 4-3-s összesítéssel továbbjutott.

UNION BERLIN–AFC AJAX 3-1: Vége a mérkőzésnek, az Union Berlin 3-1-s összesítéssel továbbjutott.

AS ROMA–RB SALZBURG 2-0: Vége a mérkőzésnek, az AS Roma 2-1-s összesítéssel továbbjutott.

RENNES–SAHTAR DONYECK 2-1: A hosszabbításban mindkét csapat neve mellé egy gól került fel, az ukránok a 119. percben öngóllal mentették tizenegyespárbajra a meccset. A szétlövésben aztán a Sahtar csak két lövést rontott, a Rennes pedig hármat, így a vendégek jutottak tovább.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×