eur:
394.68
usd:
371.77
bux:
66903.56
2024. április 16. kedd Csongor
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa a német labdarúgókupa elődöntőjében, az FC Union Berlin ellen játszott mérkőzésen Lipcsében 2022. április 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Magyar szempontból másfél jó hír a Bundesligából

Az egyik, hogy Szoboszlai Dominik góllal járult hozzá az RB Leipzig győzelméhez, a "fél", hogy a Bayern botlott, így Schäfer Andrásék élre állhatnak.

Az éllovas és címvédő Bayern München 3-2-re kikapott a Borussia Mönchengladbach otthonában a német labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján, míg az RB Leipzig és a Freiburg vendégként győzött.

A bajorok taktikáját gyorsan felülírta, hogy a kilencedik percben emberhátrányba kerültek - Dayot Upamecanót állították ki -, majd négy perccel később a házigazdák a vezetést is megszerezték. A müncheni tréner, Julian Nagelsmann egy védőért feláldozott egy támadót, Thomas Müllert Joao Cancelo váltotta. A vendégek a 35. percben Eric Maxim Choupo-Moting góljával egyenlítettek, de a hazaiak a második játékrész elején ismét előnyhöz jutottak, majd a végjátékban kettőre növelték az előnyüket. A hajrában a második bajor gól csak a felzárkózáshoz volt elég. A Bayern a második vereségét szenvedte el a 2022/23-as szezonban, ezt megelőzően szeptember 17-én is a Bundesligában kapott ki, akkor az Augsburg otthonában.

A Wolfsburgba látogató RB Leipzigben Szoboszlai Dominik és Willi Orbán a kezdőcsapat tagja volt, míg a lipcseieknél Gulácsi Péter változatlanul sérülés miatt hiányzik. A vendégek Emil Forsberg 14. percben szerzett találatával a 85. percig minimális előnyben voltak, a hajrában azonban két újabb lipcsei gól eldöntötte a meccset. A 92. percben zárásként Szoboszlai volt eredményes.

Sallai Roland a kispadon kezdte a mérkőzést, csapata a Freiburg a Bochum vendégeként a második félidő közepén kétgólos vezetésnél emberelőnybe is került. A 77. percben a magyar szélső is pályára lépett, az eredmény már nem változott.

Bundesliga, 21. forduló:

Borussia Mönchengladbach-Bayern München 3-2 (1-1)

VfL Wolfsburg-RB Leipzig 0-3 (0-1)

VfL Bochum-Freiburg 0-2 (0-1)

VfB Stuttgart-1. FC Köln 3-0 (1-0)

pénteken játszották:

Augsburg-Hoffenheim 1-0 (0-0)

vasárnap játsszák:

Union Berlin-Schalke 04 15.30 (ha Scäfer Andrásék győznek, átveszik a vezetést a tabellán)

Borussia Dortmund-Hertha BSC 17.30

Bayer Leverkusen-Mainz 19.30

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Az Izrael elleni csapás oldhatja meg Ukrajna támogatásának kérdését – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Kijev közben elutasította azt az amerikai kérést, hogy ne támadjanak orosz olajfinomítókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×