eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Kareem Abdul-Jabbar egykori amerikai kosárlabdázó (b) gratulál LeBron James-nek, a Los Angeles Lakers játékosának az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzésen Los Angelesben 2023. február 7-én, miután James megdöntötte Abdul-Jabbar rekordját, és ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) történetének legeredményesebb játékosa. A 38 éves szupersztár 36 ponttal volt elmaradva az örökranglistát 38 387 ponttal vezető, 1989-ben visszavonult Abdul-Jabbartól, majd az Oklahoma elleni hazai mérkőzésen végül 38-cal zárt.
Nyitókép: MTI/EPA/Allison Dinner

Páratlan vigaszdíjat kapott a Lakerstől az NBA korábbi rekordere

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) patinás klubja, a Los Angeles Lakers gyémántgyűrűvel jutalmazta meg a liga korábbi pontrekorderét, Kareem Abdul-Jabbart, akinek csúcsát kedden döntötte meg a Lakers, egyben az egész NBA jelenlegi legnagyobb ásza, LeBron James.

Abdul-Jabbar 1969 és 1989 között játszott az NBA-ben, ez alatt 38 387 pontot szerzett, ezt a rekordot vette el tőle James, amikor 38 390 pontra ugrott összgyűjteménye az Oklahoma City elleni győzelem során.

A „vigaszdíj” – a TMZ Sports beszámolója szerint – 578 darab, arany bevonatú fehér gyémántot tartalmazó, egyedi készítésű gyűrű, amelyen többek között a center 33-as mezszáma, a rekord felállításának dátuma (1984. április 5.) és a karrierje során szerzett összpontszám látható.

A 75 éves Abdul-Jabbar egyaránt hatszor volt az NBA bajnoka és a liga legértékesebb játékosa, 19 alkalommal vett részt az NBA All-Star meccsén, majd 2009-ben és 2010-ben a Lakers segédedzőjeként járult hozzá a bajnoki címhez.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×