eur:
389.32
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
RABAT, MOROCCO - FEBRUARY 11: Vinicius Junior of Real Madrid celebrates after scoring a goal to make it 1-0 during the FIFA Club World Cup Morocco 2022 Final match between Real Madrid and Al Hilal at Prince Moulay Abdellah on February 11, 2023 in Rabat, Morocco. (Photo by James Williamson - AMA/Getty Images)
Nyitókép: James Williamson - AMA/Getty Images

A Real Madrid 5-3-mal nyerte el ötödször a klubvilágbajnoki címet

A valaha volt gólokban leggazdagabb klubvilágbajnoki döntőben a Real Madrid 5-3-ra verte meg a szaúdi Al-Hilalt. A spanyol csapatban Valverde és Vinícius két-két, Benzema egy gólt szerzett.

Karim Benzema felépült, ő a középcsatára a BL-védő madridi csapatnak. Thibaout Courtois ellenben nem tudta vállalni a játékot. A spanyol sztárklub összeállítása: Lunyin – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga – Modric, Tchouameni, Kroos – Valverde, Benzema, Vinícius Júnior.

Bátran kezdte az Al-Hilal a játékot. Egyelőre közel azonos mértékben birtokolja a két csapat a labdát.

Lassan kezdi átvenni a Madrid az irányítást, de egyelőre helyzet nélkül. Daniel Carvajal labdája lesen találta a kiugró Karim Benzemát.

A tizenharmadik percben megszerezte a Madrid a vezetést. Valverde és Benzema összjátéka után az aranylabdás kiugratta lVinícius Júniort, aki tíz méterről a kapuba lőtte a labdát, 1-0.

Már 2-0-ra vezet a Madrid, Fede Valverde növelte az előnyt.

Lehet, hogy 20 perc alatt eldőlt a mérkőzés? Nem!

A 26. percben szépítet az al-Hilal, a Portót is megjárt Moussa Marega kihasználta a lesre állítással próbálkozó madridi védők hibáját, szinte a félpályáról kiugrott, s 12-13 méterről a kapuba lőtt, 2-1.

A Madrid fölényben játszik, de ez a gól figyelmeztető.

Ancelotti csapata azonnal harcba lendült a harmadik gólért, de sok a hiba. Ráadásul a másik oldalon Marega ismét veszélyeztette a kaput.

Vége az első félidőnek. Az utolsó jelenetben Luka Modric kísérletezett, de a szaúdi kapus védett. Az eredmény 2-1, az Al-Hilal az egyetlen kapura menő lövéséből gólt szerzett.

Csere nélkül folytatódik a mérkőzés, megkezdődött a második félidő.

Az első veszélyes lövé Toni Kroosé volt, alig ment labdája a kapu mellé.

Az 54. percben Karim Benzema megszerezte „szokásos” gólját.

Ezúttal Camavinga és főleg Vinícius Júnior jeleskedett az előkészítésben, majd a francia aranylabdás közelről, középről, a hálóba lőtt, 3-1.

Fede Valverde megtartottaz első félidőbeli rutint, négy-öt perccel egy madridi gól után ő lőtt még egyet.

Ezúttal Daniel Carvajal labdáját emelte a kapuba. Nagyon szép összjáték után hozta helyzetbe a jobbhátvéd az uruguayi mindenest. Az 58. percben 4-1, nehéz elképzelni egy nagy fordulatot.

Mindazonáltal a képlet tényleg hasonló, mint az első félidőben, két madridi gólra jött egy szaúdi. Az argentin Luciano Vietto szépített.

Ismét azt használták ki a kékek, hogy a Madrid védelme túl nagy helyett a védősor és Lunyin kapus között.

A 69. percben Vinícius Júnior is megszerezte a maga második gólját. A csele után Dani Cabelloshoz került a labda, aki csinált egy csinált. Mielőtt lőtt volna, a brazil elrúgta előle a labdát, jobbal, a bal alsó sarokba kanyarította a labdát, 5-2.

Minden idők gólokban leggazdagabb klubvilágbajnoki döntőjében már a nyolcadik gólnál járunk.

Az Al-Hilal (eddig) három gólt szerzett a Real Madrid ellen, s nincs reális esélye a kupagyőzelemre. Pedig milyen szép gólt a Valverdéhez és Viníciushoz hasonlóan kétgólos Vietto is! Az al-Hilal mindhárom kapura menő lövéséből gól született.

Moussa Marega izgalmassá tehette volna, vagy még inkább izgalmasabbá az utolsó perceket, de tiszta helyzetben hibázott.

Hét perc a ráadás a döntőben.

Nem esett több gól, a Real Madrid 5-3-mal nyerte el története során ötödször a klubvilágbajnoki címet.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×