eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ancsin Gábor (b) és Szita Zoltán a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország - Zöld-foki Köztársaság mérkőzés végén a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 22-én. A magyar csapat 42-30-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ancsin Gábor: ellenféltől függetlenül abszolút kiélezett negyeddöntőre számítunk

Hétfő este derül ki, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott Dániával vagy Egyiptommal játszhat a világbajnokság szerdai negyeddöntőjében. Az együttes a legjobb nyolcba kerüléssel már nagyot lépett előre a tavalyi Eb-hez képest, így érdemi esélye maradt a párizsi olimpiai szereplés kiharcolására.

Hullámzónak értékeli a csapat eddigi szereplését a férfi kézilabda-világbajnokságon Ancsin Gábor, a Tatabánya válogatott kézilabdázója. A portugál mérkőzésen szerinte "semmi nem jött össze a csapatnak", de összességében örül annak, hogy kijött a gödörből a csapat.

Utólag az Izland elleni mérkőzés bizonyolt kulcsfontosságúnak - a mérkőzést megélni "szenzációs élmény" volt -, de a mostani helyzethez az is hozzájárult, hogy a portugálok döntetlent játszottak a brazilokkal. Ancsin Gábor megjegyezte: örülne, ha a hullámvölgyek a mérkőzéseken belül sokkal kisebbek lennének.

A tavalyi Európa-bajnoksághoz képest jóval előrébb lépett a csapat. Akkor a továbbjutásról egy-egy gól döntött. "Mint csapat, most sokkal jobban funkcionálunk, tudjuk segíteni egymást" – értékelt a sportoló. Szerinte a saját képességei is fejlődtek, de tovább kell fejlesztenie magát. Bízik abban, hogy fognak tudni meglepetéseket hozni a torna hátralévő részében.

A sportoló elárulta, hogy vasárnap este nagyon örültek az eredménynek,

"mámorban volt mindenki, hogy bejutottunk a legjobb nyolc közé".

Ugyanakkor még "nem nyertek meg semmit", összepakoltak, lefeküdtek pihenni. "A fáradtság nagyobb erő volt, mint az adrenalin. Az is segített, hogy miénk volt az első mérkőzés, úgyhogy volt időnk megnyugodni. Még úgy is, hogy azért izgultunk a svéd mérkőzésen" – mondta.

Kifejtette: a versenyen mindenkinek egyformán ki kell vennie a részét, és ezt mindenki tudja, érzi. Valaki többet, valaki kevesebbet játszik, de éppen azért vannak egy csapatban, hogy egymást segíthessék akár a kispadon, akár edzéseken. "Jó érzés ezt látni a csapaton belül" – jegyezte meg.

Hétfő este körülbelül tíz órára meglesz az ellenfél: Dánia vagy Egyiptom ellen játszanak a magyarok a negyeddöntőben.

A két csapat játéka nagyon más, de ellenféltől függetlenül kiélezett negyeddöntőre számítanak szerdán. "Eddig sem voltak gyenge csapatok, de a torna ezen szakaszába lépve már jócskán világklasszis csapatokról beszélünk. Kíváncsi vagyok nagyon, hogy kivel fogunk játszani" – tette hozzá Ancsin Gábor válogatott kézilabdázó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×