eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Robert Lewandowski a lengyel válogatott edzésén Dohában 2022. november 21-én. Első mérkőzését a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon Lengyelország másnap Mexikó ellen játssza a C csoportban.
Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

La Liga - Lewandowskinak mégis érvényes az eltiltása

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) megerősítette az FC Barcelona lengyel labdarúgójának hárommeccses eltiltását.

A november 8-án - az Osasuna elleni összecsapáson - kiállított támadó ennek értelmében kihagyni kényszerül az Atlético Madriddal szembeni vasárnapi rangadót, majd azt követően a Getafe és a Girona ellen sem számíthat rá Xavi Hernández vezetőedző.

Lewandowski két sárga lapot gyűjtött be Pamplonában, majd amikor piros lapját követően lement a pályáról, mutatóujját az orrához emelte, szippantó mozdulatot tett és a bíróra mutatott, arra utalva, hogy Gil Manzano kábítószeres befolyás alatt áll.

Ezt később a pályát elhagyva megismételte.

A találkozó jegyzőkönyvében a játékvezető utóbb "a bírói döntés megkérdőjelezésének" nevezte a gesztust. Lewandowski egymeccses eltiltást a kiállításért kapott, a további büntetést pedig a tiszteletlen viselkedéséért szabták ki rá.

Később a szövetség illetékes

testülete elutasította a katalán klub fellebbezését,

egy madridi választott bíróság azonban ideiglenes jogvédelem keretében felfüggesztette a játékos eltiltását. Lewandowski így pályára léphetett múlt szombaton az Espanyol ellen 1-1-re végződött városi derbin.

A 34 éves támadó nem volt a katalán keret tagja szerdán, amikor társai a spanyol Király Kupa harmadik fordulójában hosszabbításos mérkőzésen 4-3-ra legyőzték a harmadosztályú Intercityt, és bejutottak a nyolcaddöntőbe.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×