eur:
389.44
usd:
363.08
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A veszprémi Jehia el-Dera (b) és Matej Gaber, a szegedi csapat játékosa (b2) a férfi kézilabda NB I-ben játszott Telekom Veszprém - Pick Szeged mérkőzésen a Veszprém Arénában 2022. október 22-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Veszprémben 14 férfi jutna egyszerre a csúcsra

Már a csütörtöki Magdeburg elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre készül a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely szombaton a bajnoki rangadón 31-26-ra verte meg a Szeged együttesét. A szezonban eddig nyújtott teljesítményről Gulyás Péter, a Veszprém másodedzője beszélt az InfoRádiónak.

Rengeteg olyan potenciál van a Veszprém kézilabdacsapatában, amit nem használunk jól. Most jön a Magdeburg és a Plock elleni mérkőzés, utána a Bajnokok Ligájában lesz két hét szünet, amikor megpróbáljuk ezeket fejleszteni, és a legmagasabb szintre emelni. A decemberi négy BL-találkozón megpróbálunk mérkőzésről mérkőzésre haladni – mondta Gulyás Péter.

Az edző szerint a jelenlegi helyzet nagy önbizalmat ad, mivel 17 mérkőzésből 17-et megnyertek ebben a szezonban, és olyan ellenfeleket győztek le, mint a bajnok Pick Szeged.

A kézilabdában hétről hétre nagy meccseket kell játszani, ezért felmerül a kérdés, hogy ennél a sportágnál létezik-e egyáltalán csúcsforma. Gulyás Péter szerint bizonyos játékosok esetében létezik, hiszen mindig van olyan, aki előrébb tart, talán frissebb és a lövőformája is jobb a többinél. Az azonban mindig változik, hogy éppen melyik ez a játékos.

Arra törekednek, hogy a csapat mint komplett egész kerüljön csúcsformába.

Mint mondta, amikor hat játékos nagyon jó, akkor az rendben van, mert azokra a játékosokra lehet számítani. "Mi azt szeretnénk, hogy tavaszra mind a 14 játékos jó formában legyen, és azt kutatjuk, hogy ez milyen terhelés mellett jön ki. Ebben benne van a pszichológia, az önbizalom, de sok más is belejátszik" – fogalmazott Gulyás Péter.

A Veszprém másodedzője szerint az összes magyar játékos játszott a mostani, Szeged elleni mérkőzésen. A játékosok közül Ilic Zoran és Lukács Péter élete első ilyen rangadóját játszotta, "aminek van egy pszichológiája, ami meg is látszott a játékukon". A következő ilyen rangadót az edző szerint sokkal több játékperccel és stabilabb játékkal tudják majd kitölteni.

"Ez egy olyan folyamat, amit meg kell tanulni, amit át kell élni. Ezt nem lehet, úgy hogy elmondod, és akkor ők majd megcsinálják" – mondta. A két húszéves fiú az edző szerint benne van a csapat gondolkodásában, és sikeresek lesznek a jövőben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Jól ment a Ferencváros korábbi ellenfeleinek az elődöntőben

Jól ment a Ferencváros korábbi ellenfeleinek az elődöntőben

Egyetlen hazai pályán játszó csapat került előnybe a második és harmadik számú kupasorozat elődöntőinek első mérkőzésén: a Fiorentina. Mind a három, e két sorozatban még versenyben lévő csapat, amely megelőzte, illetve kiejtette a Ferencvárost, előnyt szerzett.

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×