eur:
391.25
usd:
366.52
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
VILLARREAL, SPAIN - APRIL 06: Alphonso Davies of FC Bayern MĂźnchen is challenged by Gerard Moreno of Villarreal CF during the UEFA Champions League Quarter Final Leg One match between Villarreal CF and Bayern MĂźnchen at Estadio de la Ceramica on April 06, 2022 in Villarreal, Spain. (Photo by Alex Caparros/Getty Images)
Nyitókép: Alex Caparros/Getty Images

Meglepő mérleggel várja a Villarreal a müncheni fellépést

A Bayern edzője mentális problémákat fedezett fel, ezért sokat beszélgetett a játékosaival az elmúlt napokban. A müncheniek két és fél év után játszhatnak újra telt ház előtt a BL-ben.

A Bayern München egygólos hátrányból kezdi kedd este a Villarreal elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntőt. Kétségtelen, hogy kiváló a bajorok hazai mérlege a sorozatban. De a spanyolok Unai Emeryvel még egyszer sem veszítettek nemzetközi kupamérkőzést az egyenes kieséses szakaszokban.

A Villarreal pedig nagyon készül. Unai Emery edző a múlt szerdaihoz képest a teljes kezdő tizenegyét „lecserélte” a szombati, Athletic Bilbao elleni bajnokira, igaz, néhány kulcsember a második félidőben azért beszállt. A tekintélyes német sportmagazin, a Kicker úgy véli, a La Liga hetedik helyezettje az első meccsen bebizonyította, hogy futballozni akar, és nem rombolni. „A spanyolok támadómegoldásokat keresnek, labdabiztosak és gyors kombinációs játékra képesek. Kevés teret adnak az ellenfélnek, s alig követnek el nagy egyéni hibát. Így játszottak a nyolcaddöntőben, a torinói visszavágón, amelyet a Villarreal 3-0-ra nyert meg az első meccs 1-1-es döntetlenje után a Juventus ellen.”

Unai Emery irányításával az Európa-liga-győztes gárda még nem kapott ki az egyenes kieséses szakaszban, sem 2021-ben, sem 2022-ben a nemzetközi porondon.

Miben bízhat mégis a Bayern?

Elsősorban a rutinban és játékosai egyéni képességében. A müncheniek eddig négy hazai mérkőzést játszottak a 2021–2022-es BL-sorozatban, ezeken összesen húsz gólt szereztek. Olyan csapatok ellen, mint a Dinamo Kijev, a Benfica, a Barcelona és az RB Salzburg.

Julian Nagelsmann edző úgy véli, még egyszer nem nyújthat olyan rossz játékot, mint a Villarreal elleni első találkozón. Ugyanakkor dühös, s némileg tanácstalan (a Kicker szerint) amiatt, hogy a Villarreal elleni betli után az 1-0-s győzelem ellenére, az Augsburg ellen, Münchenben sem ment játékosainak. Állítólag mentális problémákat fedezett fel, ezért sokat beszélgetett a játékosaival az elmúlt napokban.

Kicsit odaszúrt a Villarrealnak:

„Az első meccsen hibát követtek el: életben hagytak minket. Ezt ki kell használnunk.”

A Villarreal 2009 óta először került a legjobb nyolc közé – összességében is csak harmadszor. A Bayern ellenben az elmúlt tizenegy évben 10. alkalommal került a negyeddöntőbe, a kivételt 2019 jelentette, amikor Niko Kovac irányításával kikapott a nyolcaddöntőben a Liverpooltól (0-0, 1-3).

Ezúttal 75 ezer néző lesz az Allianz Arénában. A koronavírus-járvány indokolta korlátozások miatt ez az első alkalom, hogy BL-mérkőzésen telt ház lesz ott a 2019-es őszi, Tottenham elleni mérkőzés óta.

A negyeddöntő visszavágója: Bayern München–Villarreal (az első mérkőzésen 0-1), 21.00, tv: Sport1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×