eur:
393.57
usd:
368.05
bux:
66492.93
2024. április 25. csütörtök Márk
Az ezüstérmes Rasovszky Kristóf és Olasz Anna úszó a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyének eredményhirdetése előtt a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Odaiba Kikötőparkban 2021. augusztus 5-én. Olasz Anna előző nap negyedik lett a női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyén.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Három magyar dobogós a LEN-szavazáson

Milák Kristóf, Rasovszky Kristóf és Olasz Anna is a harmadik helyen végzett a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség voksolásán.

A LEN hétfői közleménye szerint a 2021-es esztendő legjobbjairól szóló voksoláson a tagországok mellett a szervezet tisztviselői szavazhattak.

A férfi úszók mezőnyében a budapesti kontinensviadalon négy, majd a tokiói ötkarikás játékokon két aranyat nyert brit Adam Peaty 35,5 százalékkal diadalmaskodott, míg a második helyen az orosz Jevgenyij Rilov (22,6) végzett, aki az olimpia egyetlen európai versenyzőjeként szerzett két egyéni aranyérmet. Őt követte alig lemaradva (21) a japán fővárosban 200 méter pillangón arany-, 100 méteren ezüstérmes Milák Kristóf.

A nyíltvízi úszók férfi mezőnyében nagy fölénnyel (55,6) nyert az olimpiai bajnok német Florian Wellbrock, a Tokióban ezüstérmes Rasovszky Kristófot (12,7) még megelőzte az olasz Gregorio Paltrinieri (27). A nőknél negyedszer nyerte el az elismerést a holland Sharon van Rouwendaal (57,1), a második az olasz Giulia Gabbrielleschi (17,5), a harmadik pedig Olasz Anna (9,5) lett.

A szavazáson még a tokiói olimpián egyaránt bronzérmes férfi és női vízilabda-válogatott kapusa került a legjobbak közé, Nagy Viktor (8,3) és Magyari Alda (6,7) is az ötödik helyen végzett.

A LEN 2021-es díjazottjai:

úszás:
férfiak: Adam Peaty (brit)
nők: Sarah Sjöström (svéd)

nyíltvízi úszás:
férfiak: Florian Wellbrock (német)
nők: Sharon van Rouwendaal (holland)

műugrás:
férfiak: Tom Daley (brit)
nők: Tina Punzel (német)

szinkronúszás:
nők: Szvetlana Kolesznyicsenko (orosz)
férfiak: Alekszandr Malcsev (orosz)

vízilabda:
férfiak: Filip Filipovic (szerb)
nők: Beatriz Ortiz (spanyol)

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×